Šta ometa ukrajinsku kontraofanzivu

       

Značajna dužina fronta i džinovska minska polja otežavaju napredovanje protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine, piše Vašington post, pozivajući se na podatke ukrajinskih i američkih zvaničnika.

Prema podacima Pentagona, jedna od prepreka za Oružane snage Ukrajine bila je dužina fronta od 960 km, zbog čega je Kijev morao da razudi svoje ograničene snage.

Izvor lista rekao je da u ovom trenutku ukrajinska vojska pokušava da probije „početnu zonu bezbednosti“ kako bi otkrila slabosti u ruskoj odbrani. Iz tog razloga, većina vojne sile nije ni uključena.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Drugi problem – minirana teritorija koje dostižu 200 kvadratnih kilometara.

List je ukazao i na nedostatak vazdušnih snaga u Oružanim snagama Ukrajine i odnos snaga u napadu i odbrane od 3 prema 1, što Zapad smatra neophodnim za ofanzivu.

Ranije je Politiko objavio da su napredovanje Oružanih snaga Ukrajine ometali ruski vazdušni udari, minska polja i loše vreme.

Ministar odbrane Aleksej Reznikov rekao je za Fajnenšel tajms da ukrajinske Oružane snage imaju rezerve, uključujući brigade, koje su nedavno prošle obuku na Zapadu i koje su opremljene savremenim tenkovima i oklopnim vozilima NATO-a.

Prema njegovim rečima, glavne ukrajinske rezerve nisu uključene u kontraofanzivu, čiji „glavni događaj” tek predstoji.

(Sputnik)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte