Naslovnica U FOKUSU Cvijanovićeva: Bosna i Hercegovina je zarobljeništvo iz kojeg treba izaći

Cvijanovićeva: Bosna i Hercegovina je zarobljeništvo iz kojeg treba izaći

       

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je BiH sada zarobljeništvo iz kojeg treba izaći i da posebne sednice NSRS koje su održane predstavljaju reakciju na stalni pritisak i maltretiranje.

Cvijanovićeva je poručila da se ne može tražiti da se ispune određene stvari, a onda će se za 20 godina reći da BiH nisu potrebne strane sudije i OHR.

„Pa, na šta liči ova zemlja? Jel treba da se mrcvarimo 20 godina na ovaj način. Mislim da treba kao odgovorni ljudi za sudbinu zemlje i procese dogovaramo ovde“, rekla je Cvijanović sinoć novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kako prenosi RTRS, Cvijanović je upitala kakve su to više megalomanske i nacionalističke agende u kojima neko nekome treba da kaže da ne može postojati mehanizam kooordinacije ili nešto drugo.

Podsetila i na ratne zločine i procesuiranje, navodeći da je u BiH normalno da neki bošnjački oficir ili general dobije presudu i pobegne i nikome ništa.

„Je li normalno postalo da imate evidenciju i dokaze, a da niko nije presuđen“, upitala je i istakla da smatra da se stvari moraju uvesti i mirnije vode a da se to se može jedino ako se zna da BiH ima svoje nadležnosti, kao što ih imaju i entiteti.

[adsenseyu1]

Rekla je i da je svedočila tome da su postignute sporazume pokvarili stranci, kao i da je 2012. godine postignut sporazum o imovini, kao i da je svedočila pozivu da se izađe iz toga.

„Dakle, rade protiv nas i kako ja da verujem da je to za dobrobit BiH i svih njenih naroda i građana i entiteta? Nije dobrobit dok god nam prave razdor ovde“, navela je Cvijanović.

Ona je naglasila da dok god bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović svaki drugi dan priziva sankcije – neće biti mira i reda.

„Onog dana kada počnem da zovem strance da sankcionišu nekog mog kolegu Bošnjaka – to je vreme da odem iz politike jer nisam u stanju da ništa dam toj politici i zemlji, ako mi treba Amerikanac da uvede sankcije Bećiroviću ili mi treba neki Briselaš da uvede sankcije nekome drugom. Tog dana nisam za politiku, jer nisam kadra da pričam, da delegiram pitanja i razgovaram sa svojim kolegama“, rekla je Cvijanović.

Ukazala je da je to „okruženje u kojem svakodnevno svi radimo i živimo“.

Govoreći o zahtevima nekih u Sarajevu da se izvede vojska, Cvijanović je istakla da se to neće desiti, jer o tome odlučuje Predsedništvo BiH i da je za takvu odluku potreban konsenzus tri člana.

O odluči NSRS i Zakon o neobjavljivanju odluka Ustavnog suda BiH, Cvijanović je kazala da Srpska želi da sa kolegama iz političkog Sarajeva napravi dogovor da BiH ima zakon i da se reguliše Ustavni sud BiH i njegovo ponašanje, ko tamo može da sedi i kako da odlučuje i da se ponaša.

(Sputnik)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]