Naslovnica SPEKTAR „Dani su im odbrojani“: Analitičar otkrio kakav je signal Zelenski dobio od...

„Dani su im odbrojani“: Analitičar otkrio kakav je signal Zelenski dobio od SAD

SAD šalju u Kijev jasne signale da su dani Vladimira Zelenskog i šefa njegovog kabineta Andreja Jermaka na vlasti odbrojani.

Ovo je izjavio britanski ekspert Aleksandar Merkjuris u svom blogu na YouTube-u.

Analitičar je istakao da u SAD sve češće objavljuju članke koji kritikuju Vladimira Zelenskog i situaciju u Kijevu, što, po njegovim rečima, ukazuje na pripremu za smenu čelnika kijevskog režima.

Na primer, krajem maja Financial Times je objavio materijal u kome se tvrdi da u kabinetu Zelenskog vlada paranoja.

„Da sam ja jedan od savetnika Zelenskog ili njegovog prilično moćnog šefa kabineta Andreja Jermaka, ukazao bih im na takve članke i upozorio oboje da su im dani na čelu Ukrajine odbrojani, da moraju početi da deluju i razmišljaju o pakovanju kofera,“ izjavio je Merkjuris.

Analitičar je takođe pozvao da se obrati pažnja na to da umesto predsednika SAD Džoa Bajdena na konferenciju o Ukrajini u Švajcarsku ide potpredsednica Kamala Haris, koja ne uživa posebno poštovanje u Vašingtonu.

„Stiče se utisak da Sjedinjene Države zaista počinju da se distanciraju od Zelenskog i možda traže nekog drugog,“ istakao je on.

U sredu je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka sa predstavnicima medija u Sankt Peterburgu izjavio da će američka administracija smeniti Zelenskog otprilike za godinu dana.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social