CBS: Bajdenova noćna mora se ostvarila – Putin pobeđuje u naftnom ratu

Antiruske sankcije će se vratiti Bajdenu kao bumerang kada Putin pobedi u naftnom ratu. Ovo je napisao kolumnista CBS-a Kristofer Vajt. 

Prošlo je četiri meseca otkako je Zapad počeo da uvodi sankcije Rusiji, a sada su SAD zabrinute da te sankcije nemaju očekivani efekat. U stvari, oni pogoršavaju inflaciju u SAD i Evropi, a ne kažnjavaju Moskvu.

„Bajdenova administracija je nepokolebljiva, sankcije nisu problem. Okrivite Putina, kažu predsednik Džo Bajden i drugi u njegovoj administraciji“, objašnjava Kristofer Vajt.

U međuvremenu, pokušaj američkih vlasti da sačuvaju obraz ne menja pravo stanje stvari: Bajdenova politička noćna mora se ostvarila. Cene energenata rastu, a Putin pobeđuje u naftnom ratu.

„On ima valutu podržanu resursima, a ispred vrata se čekaju kupci koji sada moraju da plate u njegovoj valuti“, piše CBS.

Rusija je, izjavivši da će gas prodavati samo za rublje, ispred Sjedinjenih Država stvorila sistem koji podržava rublju i nastavlja da dobija znatan profit od izvoza plavog goriva i nafte.

U međuvremenu, SAD bezuspešno pokušavaju da obuzdaju rast cena. A sve se to dešava neposredno pred izbore na sredini mandata, koji su toliko važni da demokrate pobede.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs