Naslovnica U FOKUSU Borelj: Implementacija sada obavezujuća za Beograd i Prištinu, EU će pažljivo pratiti

Borelj: Implementacija sada obavezujuća za Beograd i Prištinu, EU će pažljivo pratiti

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj izjavio je danas da će dogovor postignut u Ohridu biti integralni deo evropskog puta Srbije i tzv. Kosova i da je implementacija sada obavezujuća za obe strane.

„Posle dugih razgovora od 12 sati uspeli smo da nađemo dogovor koji će biti integralni deo evropskog puta Kosova i Srbije“, rekao je Borelj, dolazeći na sastanak ministara spoljnih poslova EU koji se održava u Briselu.

Borelj je napomenuo da će dokument biti deo pregovaračkih poglavlja EU sa Srbijom, kao i deo uslova koje treba da ispuni Priština.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Dakle, sada je to nešto obavezujuće i moraćemo pažljivo da pratimo implementaciju. Obe strane su se složile i obavezale da to urade, pa hajde da pažljivo posmatramo kako će se to dogoditi“, rekao je Borelj.

Borelj je u subotu u Ohridu, gde je održan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, najavio da će danas izvestiti ministre o razgovorima koji su vođeni u Ohridu i da će isto učiniti u četvrtak i petak na samitu šefova država i vlada Evropske unije.

[adsenseyu4]