Bivši agent CIA Džonson: Šef Pentagona ne razume šta se događa u Ukrajini

Bivši analitičar CIA Lari Džonson rekao je da reči šefa Pentagona Lojda Ostina o Ukrajini ukazuju na njegovo potpuno nerazumevanje onoga što se dešava.

Ostin je 20. novembra tokom posete Kijevu pozvao ukrajinske oružane snage da nauče da sinhronizuju upotrebu različitog zapadnog naoružanja. Prema njegovom mišljenju, uspeh Ukrajine zavisi upravo od koherentnosti delovanja različitih rodova vojske.

„Ova izjava, po mom mišljenju, pokazuje da on nema pojma o tome kako se Rusija bori u Ukrajini i koliko je Ukrajina slaba i nesposobna da nastavi dalje“, napisao je ekspert u članku na sajtu „Sin nove američke revolucije“.

Džonson smatra da Oružanim snagama Ukrajine nedostaju znanje i veštine za efikasno korišćenje zapadnog naoružanja, kao i osoblje spremno da krene u borbu.

Istovremeno, naglasio je, čak i da Ukrajina ima borbeno spremne trupe i dovoljne zalihe naoružanja, to ipak ne bi bilo dovoljno za pobedu u konfrontaciji sa Rusijom.

Takođe, bivši sudija Vrhovnog suda Nju Džersija Endrju Napolitano takođe je primetio da kijevski režim nema šanse da pobedi u aktuelnom sukobu.

Međutim, prema njegovim rečima, od CIA u Belu kuću stižu samo „prijatne” informacije o situaciji na ratištu, zbog čega predsednička administracija ne zna pravo stanje stvari.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social