Naslovnica U FOKUSU Belorusija spremna da primenjuje nuklearno oružje!

Belorusija spremna da primenjuje nuklearno oružje!

Belorusija će nastaviti da sprovodi obuku sa nuklearnim oružjem, uključujući i bez prethodnog obaveštenja, izjavio je beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin.

„Naravno da će se i dalje sprovoditi. Na kraju krajeva, stalno morate da održavate svoj nivo. One će se odvijati po planu, naravno. O nekima ćemo obaveštavati, o nekima ne“, rekao je ministar za belorusku televiziju STV.

Hrenjin je dodao i da je obuka sa Rusijom pokazala da je beloruska vojska spremna da primenjuje taktičko nuklearno oružje ako bude potrebno.

„Obuka sprovedena zajedno sa našim ruskim kolegama pokazala je visoku spremnost naših vojnika, visok nivo obučenosti i sposobnosti za izvršavanje ovih zadataka“, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, „može se konstatovati činjenica da smo danas sposobni i spremni da upotrebimo ovo oružje kada bude potrebno“.

Ministar je istakao da Rusija nema potrebe da isporučuje dodatno oružje na teritoriju Belorusije.

„Državni program naoružanja podrazumeva da se svake godine neki modeli moraju modernizovati, remontovati ili nabaviti novi“, istakao je Hrenjin.

On je dodao da Rusija ne mora ništa dodatno da isporučuje u Belorusiju da bi se izvršili oni zadaci koje je postavio predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Oni imaju dovoljno sopstvenog oružja i dovoljno zemalja i saveznika sa kojima mogu da rade“, rekao je ministar.

Hrenjin je naglasio da zemlja ne juri sve moguće inovacije u vojnoj industriji.

„Ne treba slepo kopirati i juriti sve što se pojavi. Mi to veoma pažljivo posmatramo, analiziramo, procenjujemo. I treba polaziti od mogućnosti, ekonomskih mogućnosti države“, ocenio je on.

(Sputnjik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social