Naslovnica U FOKUSU Poruka iz Moskve – Beograd u nevolji: „Proverićemo sa Srbijom da li...

Poruka iz Moskve – Beograd u nevolji: „Proverićemo sa Srbijom da li se šalje municija u Ukrajinu“

„Videli smo i čuli te izjave gospodina Vučića, ovom temom ćemo se baviti u kontaktu sa našim srpskim prijateljima“, kazao je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov na temu isporuke srpske municije u Ukrajinu

Bićemo u kontaktu sa Srbijom kako bismo proverili informaciju da li se srpska municija isporučuje Ukrajini, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentar je usledio nakon što je američki „Fajnenšel tajms“ objavio članak pod naslovom „Srbija žmuri na to što njeno oružje završava u Ukrajini“, u kojem se navodi da je „dokaz“ da srpsko oružje stiže na istočni front to što Beograd naoružanje prodaje – zapadnim državama.

U tekstu dalje piše da je Ukrajina od početka Specijalne vojne operacije mogla da dobije municiju iz Srbije u vrednosti od oko 800 miliona evra preko trećih zemalja.

Nešto ranije ovog meseca, „Fajnenšel tajms“ je takođe objavio članak na istu temu, u kojem se navodi da je „srpski predsednik rekao da je svestan izveštaja američke vlade da srpska municija završava u Ukrajini preko posrednika i da nema planove da to zaustavi“.

Zatim se navodi i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića za isti list, koji je tom prilikom prokomentarisao:

„Da li je moguće da se tako nešto dešava? Ne sumnjam da to može da se desi. Šta je alternativa za nas? Da ga ne proizvodimo? Da ga ne prodajemo?“.

„Videli smo i čuli te izjave gospodina Vučića, ovom temom ćemo se baviti u kontaktu sa našim srpskim prijateljima“, izjavio je kratko danas portparol Kremlja.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social