Naslovnica SPEKTAR Američki diplomata: Zelenski je verovao u zaštitu Zapada, ali je dobio planinu...

Američki diplomata: Zelenski je verovao u zaštitu Zapada, ali je dobio planinu ukrajinskih leševa

Zelenski je pogrešio, verujući da će ga Zapad braniti do kraja. Kao rezultat toga, Ukrajina je doživela pravu katastrofu, rekao je bivši američki diplomata Čas Friman u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Dialogue Works“.

„Dve armije su već uništene, treća trenutno umire, suočena sa pouzdanom ruskom odbranom. Ukrajina će sada biti drugačija – ranjena, sa manjim teritorijama i znatno manjim brojem stanovnika.

Očigledno je da su Ukrajina i Zelenski verovali da će ga Zapad zaštititi, da će uspeti uz pomoć Zapada. Umesto toga, postoji planina ukrajinskih leševa. Najmanje dve armije su uništene, treća se trenutno uništava u sudaru sa pouzdanom ruskom odbranom.

Možda ćemo videti neku vrstu ruske ofanzive. Ukrajina je izgubila teritoriju koja je bila veoma važna. Na istoku i jugu. Moguće je da će izgubiti pristup Crnom moru, i postati zemlja bez izlaza na more.

Štaviše, ako se vratimo na najironičniji trenutak, čak su i NATO, Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, i naravno, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven – obojica priznali, da Ukrajina sada neće moći da uđe u NATO.

Dakle, Ukrajina će morati da ostane neutralna. Međutim, to će biti druga zemlja – ranjena Ukrajina manjeg obima, sa manjim brojem stanovnika, na poslednjoj tački.

[adsenseyu1]

Ukrajina je od početka rata izgubila polovinu svog stanovništva. Sada tamo ima verovatno oko 20 miliona ljudi, ali ranije ih je bilo 43 miliona.

Dakle, ovo je prava katastrofa za Ukrajinu, i nema preduslova da se situacija popravi. Zato kažem, da su svi uključeni napravili strašne greške u proceni, i sada plaćaju cenu.“

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social