Naslovnica IZA OGLEDALA Američka vojska priznala: Imamo još snimaka NLO, ali ne smemo da ih...

Američka vojska priznala: Imamo još snimaka NLO, ali ne smemo da ih objavimo

Nakon bure u javnosti nastale curenjem video snimaka NLO koje je napravila američka mornarica, portparol tih jedinica priznao da takvih snimaka ima još.

Pentagon je još pre dve godine potvrdio autentičnost celog niza fotografija i videozapisa neidentifikovanih letećih objekata koje je snimila američka mornarica, a koji su procureli u javnost, podseća Index.hr.

Američki Kongres je nakon toga u maju 2022. održao prvo javno saslušanje u više od 50 godina na temu NLO, ali su odmah stigle i brojne kritike. Naime, neki su smatrali da video-materijali predstavljeni pred Kongresom nisu bili dovoljno uverljivi da bi opravdali postojanje i finansiranje kancelarije koja se bavio NLO-om, a drugi da u javnost nisu puštene oni najzanimljiviji snimci, kao i da se pomno čuvaju u tajnosti.

Sada izgleda da su ovi drugi bili u pravu, jer je portparol američke mornarice priznao prošle srede, nakon zahteva koji se pozivao na Zakon o slobodi pristupa informacijama (FOIA), da poseduju dodatne video-snimke NLO-a, ali da ih ne nameravaju objaviti jer bi to moglo ugroziti nacionalnu bezbednost.

Zahtev je podnela organizacija “The Black Vault”, koja je i ranije objavila na hiljade stranica dokumenata povezanih s NLO, a koje je putem FOIA-a dobila od CIA-e i drugih vladinih agencija.

“The Black Vault” je zahtev američkoj mornarici podnela u aprilu 2020., samo dan nakon što je mornarica deklasifikovala tri sada već poznata video-snimka pilota mornarice na kojima se vide NLO-i, odnosno „neidentifikovane pojave u vazduhu“ (UAP). Organizacija je zatražila da mornarica preda sve snimke koje ima, a koje se odnose na UAP.

Više od dve godine kasnije “The Black Vault” je dobio odgovor vlasti u kom stoji da postoje dodatni snimci UAP-a, ali da se ne mogu pustiti u javnost radi nacionalne bezbednosti.

„Objavljivanje ovih informacija naštetiće nacionalnoj bezbednosti jer neprijateljski nastrojenim subjektima može pružiti vredne informacije o operacijama, ranjivostima i/ili sposobnostima ministarstva odbrane/mornarice. Ne možemo objaviti ni jedan od tih video-zapisa“, napisao je Gregori Kason, zamenik mornaričke kancelarije pri FOIA.

Nakon što su spomenuti snimci NLO-a procureli u javnost, sve više pilota je počelo da govori o svojim susretima s fenomenom neidentifikovanih pojava u vazduhu.

Tako je bivši poručnik mornarice Rajan Grejvs u intervjuu za CBS News kazao da je tokom dve godine, počevši od 2015., video čudne leteće objekte u vazdušnom prostoru iznad Virdžinia Biča.

***

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(index.hr, b92.net)