Američka senatorka: Zabranom Đokoviću da se takmiči u SAD, Bajden želi da nametne doživotnu pandemiju

Marša Blekburn, američka senatorka, poslala je pismo Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) zbog Novaka Đokovića kojem nije dozvoljen ulazak u SAD.

Blekburn se obratila direktoru CDC-a Ročelu Valenskom, napisavši da „Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želala da pandemija traje zauvek.“

Ona nije prva koja je javno podržala Đokovića, to je uradila i Klaudija Tini koja je zatražila izuzeće za Đokovića.

„Poštovani direktore Valenski, pišem u vezi politike vakcinacije Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). US open, jedan od vodećih svetskih teniskih turnira, nedavno je potvrdio da Novak Đoković neće moći da učestvuje zbog Bajdenove administracije. Iako US open nema u pravilniku obaveznu vakcinaciju za igrače, turnir će poštovati stav vlade SAD u pogledu putovanja u zemlju za nevakcinisane koji nisu državljani SAD. Đokovićeva vest naglašava problematičnu politiku CDC-a da pojedinac, da bi putovao u SAD, mora biti u potpunosti vakcinisan primarnom serijom prihvaćene vakcine protiv COVID-19.

Amerikanci su spremni da prevaziđu pandemiju i njenu beskrajnu listu pravila, ali Bajdenova administracija želi da potraje večno. Zabranom Novaku Đokoviću da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD, Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želela da nametne ‘doživotnu pandemiju‘. Ilegalni imigranti mogu da pređu preko granica bez dokaza o vakcinaciji, ali Đoković ne može da igra na US openu.

Mandati Bajdenove administracije nisu želje američkog naroda. Pišem vam kako bi zatražila da dozvolite Novaku Đokoviću da igra na predstojećem US Openu i kako biste uklonili preostala kovid pravila.

S poštovanjem,

Marša Blekburn.“

US open na programu je od 29. avgusta do 11. septembra.

Poštovani čitaoci, na našem Vkontakte kanalu možete pratiti naše najbolje vesti bez cenzure kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja. Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389