Naslovnica ŽIVOT 11 razloga koji će vas naterati da prestanete sa konzumiranjem mleka ODMAH!

11 razloga koji će vas naterati da prestanete sa konzumiranjem mleka ODMAH!

mlskotg

[adsenseyu2]

Za kravlje mleko se zna da je izvor kalcijuma. Ono može biti korisno za malu decu i odojčad, dok za odrasle može biti štetno i može izazvati opasne bolesti.

U nastavku teksta saznajte nešto više o tome.

1. Napukle kosti

Prema švedskoj studiji, većina žena koje unesu ogromnu količinu mlečnih proizvoda su sklonije prelomu kostiju nego one koje ne konzumiraju mleko.

2. Rak prostate

Potvrđeno je da korišćenje mleka i drugih mlečnih proizvoda izaziva rast prostate. Mlečni sastojci ubrzavaju rast tumora.

3. Laktoza

Kravlje mleko sadrži šećer koji se zove laktoza, koja može biti problematična za pojedince da je svare. Laktoza ponekad izaziva gađenje, nadima i stvara gasove.

[adsenseyu4]

4. Problematična koža

Prema brojnim studijama, korišćenje širokog spektra proizvoda od kravljeg mleka je povezano sa problematičnom kožom i tenom, i kod muškaraca i kod žena.

5. Holesterol

Jedna porcija mleka može da sadrži čak 24 mg holesterola. Vegetarijanci nemaju ne moraju da brinu oko toga.

6. Rak jajnika

Švedska studija je pokazala da dame koje svaki dan jedu četiri ili više porcija mlečnih proizvoda imaju duplo veći rizik da obole od ozbiljnog tumora jajnika, u odnosu na one koje unesu najviše dve porcije dnevno.

7. Osetljivost na mleko

Osetljivost na mleko se najviše javlja kod mladih osoba i može da uzrokuje podrigivanje.

[adsenseyu1]

8. Sredstva za ubijanje mikroba i infekcija

Mnoge farme ubrizgavaju u životinje brojna sredstva protiv mikroba i infekcija. Sve to dolazi u mleko koje konzumiraju ljudi.

9.  Više masti u organizmu

Jedna porcija mleka može da sadrži 20 odsto više masti od dozvoljene količine. U slučaju da konzumirate mleko tri puta dnevno, time unosite 60% masti dnevno.

10. Nabacivanje telesne težine

Studija koja je obuhvatila više od 12.000 dece pokazala je da što su deca pila više mleka, više se povećavala njihova telesna težina. Studija je takođe utvrdila da čak i kada se gazirana pića zamene mlekom, težina se i dalje ne smanjuje.

11. Kontra efekat za kosti

Proteini u mlečnim proizvodima mogu se negativno odraziti na količinu kalcijuma u kostima.

Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu5]