Naslovnica ŽIVOT Žvakala žvaku 7 sati dnevno: Nećete verovati šta joj se dogodilo

Žvakala žvaku 7 sati dnevno: Nećete verovati šta joj se dogodilo

bghtrfdfd67

[adsenseyu2]

Zbog žvakaće gume majka četvoro dece danas ne može da otvori usta više od jednog centimetra pa je sada čeka operacija u kojoj će joj kosti vilice zameniti metalnim pločicama.

Kler Emblton (38) iz Liverpula žvakala je žvakaću gumu bez šećera u prosjeku sedam sati dnevno, a sada zbog žvakanja mora na operaciju zbog istrošene čeljusti.

Zbog žvakaće gume ova majka četvoro dece danas ne može da otvoriti usta više od jednog centimetra pa je sada čeka operacija u kojoj će joj kosti čeljusti zameniti metalnim pločicama.

[adsenseyu4]

„Kada su mi doktori rekli da mi se od žvakanja žvakaće gume izlizala vilica i da ću zbog toga morati na operaciju, ostala sam šokirana. Uvek sam mislila da je žvakača guma zdrava pa sam je žvakala posle jela, a kupovala sam samo one bez šećera. Nikad nisam mislila da bi ta bezopasna i zdrava navika mogla naneti toliku štetu“, rekla je Kler.

Pre dve godine osetila je kako joj je „preskočila“ vilica, a pre godinu dana počeli su i pravi problemi. Dok je žvakala žvakaću, vilica joj se jednostavno blokirala i nije mogla više da otvori usta.

Doktori su joj dijagnostifikovali poremećaj viličnog zgloba koji je dobila zbog prekomernog žvakanja žvakaće gume.

„Rekli su da sam preforsirala vilične mišiće i da nisam smjela stalno žvakati jer između obroka vilici treba odmor, a ne žvakaća guma“, ispričala je Klara Embleton.

(Kurir)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]