Naslovnica IZA OGLEDALA Zloslutan razvoj ukrajinskog rata: Svi putevi sada vode neminovno na jedno mesto

Zloslutan razvoj ukrajinskog rata: Svi putevi sada vode neminovno na jedno mesto

Zloslutan razvoj ukrajinskog rata ove nedelje, bila je Putinova objava od utorka, da je Rusija nedavno pokrenula napade dronovima pogodivši „glavu zmije“- sedište ukrajinskog obaveštajnog komandnog centra:

Razgovarali smo o mogućnosti udara na „centre odlučivanja“. Naravno, u takvu kategoriju spada i štab ukrajinske vojne obaveštajne službe, koji je pogođen pre dva-tri dana.

Tokom posete afričkoj državi Burundiju u utorak 30. maja, ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izjavio je:

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Tvrdnja Zapada, da oružje koje se otprema u Kijev ne sme da se koristi na ruskoj teritoriji, je još jedna laž. Što se tiče pretnji koje se upućuju Rusima, i mi smo danas našim prijateljima rekli kako gledamo na ovu situaciju. Pretnje ubistvom Rusa, dolaze od mnogih zvaničnih predstavnika kijevskog režima, uključujući sekretara Saveta bezbednosti, savetnika Zelenskog, i nekoliko ukrajinskih ambasadora u inostranstvu. Sada, kao što znate, američki senator Lindzi Grejem je otvorio ovu temu.“

Putin je takođe prokomentarisao, da je Ukrajina ranije u utorak, lansirala najmanje osam bespilotnih letelica, koje su gađale stambene zgrade u Moskvi, sa ciljem „zastrašivanja ruskih građana“, što je još jedan „jasan znak“ „terorističke aktivnosti“ Kijeva, za razliku od ruskih udara koji su ograničeni na skladišta municije i goriva, i specifičnih vojnih ciljeva.

Prema Putinu, ovaj incident u kojem Ukrajina cilja civilne stambene oblasti u Rusiji, bio bi prva i značajna eskalacija ratne strategije Kijeva.

„Provociraju nas na akcije ogledala. Videćemo šta možemo da uradimo povodom toga. Ipak, građani Ukrajine, koji sada, naravno, nemaju ništa da kažu, pošto je Ukrajina pokrenula totalni teror nad svojim civilnim stanovništvom, moraju da shvate šta sadašnje vlasti traže.“

[adsenseyu1]

Jedinica koja je specijalizovana za procenu ratnih zločina u okviru ruskog istražnog komiteta, tretira napade dronovima kao teroristički ratni zločin. Štaviše, članak „Pravde“ od srede, 31. maja, otkrio je da je ukrajinski napad dronovima gađao selo Vlasiha u moskovskoj oblasti, koje je rusko centralno komandno mesto za kopnene strateške nuklearne snage zemlje, i štab ruskih strateških raketnih snaga.

Kao takva, od kako je visokog i kritičnog značaja da, prema ruskoj nuklearnoj doktrini, Moskva sada ima puno zakonsko pravo da zada strateški ili taktički udarac Ukrajini. Čini se, da je svet sada jako blizu predstojećoj nuklearnoj razmeni između globalnih sila.

Bez sumnje, napad dronom takvog značaja od strane Kijeva, kao što je napad na centralnu rusku infrastrukturu nuklearnog oružja, nikada ne bi bio pokrenut bez zelenog svetla Vašingtona.

Radi se o neselektivnom napadu na ruske civilne mete u regionu glavnog grada, što ga jasno čini očajničkim i namernim terorističkim aktom visokih uloga, kako bi se podstakla Moskva da sledi njen primer i uzvrati na isti način.

Na taj način, bi zapadni propagandni mediji imali opravdanje, da optuže Rusiju za nehumano ubijanje ukrajinskih civila. Čini se da Zelenski i njegovi kijevski ratni zločinci, ponovo bezobzirno koriste svoje civilno stanovništvo kao topovsko meso za odmazdu, kako bi stvorili potencijalne zapadne propagandne naslove koji demonizuju Moskvu, zbog približavanja sveta nuklearnom Armagedonu.

Ovo je eklatantna, posljednja strategija Zapada za ponovno rasplamsavanje opadanja privrženosti Ukrajini uz izazivanje šireg rata sa SAD/NATO-om, ponovo demonstrirajući još jedan jasan znak da je Zapad mahnito potonuo na tako niske dubine stavljajući sva svoja jaja u isti izgubljeni ratni koš, u stvari, da živi i umre od pale Ukrajine.

[adsenseyu4]

Ovo je izuzetno loša strategija Zapada, u očaju da ponovno probudi angažman prema Ukrajini, istovremeno provocirajući širi rat sa SAD/NATO-om, što ponovno pokazuje jasan znak da je Zapad potpuno potonuo, stavljajući sve svoje uloge na Ukrajinu.

Kako Ukrajina propada, jednim potezom globalističkog dizajna, propada i cela zapadna civilizacija, zajedno sa njenim sistemskim finansijskim, ekonomskim i političkim kolapsom.

Trilioni prihoda od prljavih operacija od trgovine drogom, ljudskim organima i malom decom, skoro su potpuno presušili od ruske intervencije u februaru 2022., i to uzrokuje da se evropski kartel centralnog bankarstva Rothschild raspada kao kuća od karata.

Kao deo ove iste strategije plana B ili plana C, Ukrajina još uvek pokušava da iskoristi potencijalno razornu nuklearnu krizu u najvećoj evropskoj elektrani Zaporožje, kao i potencijalnu „lažnu zastavu“ taktičke nuklearne prljave bombe, namenjene da podignu tenzije koje bi izazvale NATO da uđe u sukob.

U četvrtak, 1. juna , Ukrajina je lansirala još bespilotnih letelica u civilni okrug ruskog pograničnog regiona Belgorod, ranivši dva ruska civila, što ukazuje da Ukrajina ovaj rat podiže na potpuno novi, veoma opasan nivo. U odvojenom incidentu takođe 1. juna, u granatiranju Ukrajine povređeno je još osam Rusa u belgorodskom gradu Šebekino. U međuvremenu, po četvrti put ove nedelje, ruski udari na Kijev takođe podižu tenzije.

Iako, Džon Kirbi iz Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, tvrdi da SAD „ne podržavaju ukrajinske napade unutar Rusije“, ostaje činjenica da ovi ukrajinski napadi unutar Rusije rastu.

U međuvremenu, Ukrajina u lažnom poricanju nastavlja da pojačava direktnu agresiju na Rusiju. Ova neiskrena igra reči znači, da Kijev smatra da SAD govore Kijevu da ne koristi F-16 sa nuklearnim kapacitetima za napad na Rusiju u bliskoj budućnosti, kao prećutno odobravanje eskalacije sukoba do opasno novih visina sa nuklearnim implikacijama.

Podsećamo, da su američki Hamvi i oklopna vozila na guseničarima, korišćeni u neuspešnom napadu na Belgorod u Rusiji, pre nešto više od nedelju dana, što pokazuje da Kijev ne poštuje upozorenje SAD da ne koristi američko oružje u Rusiji. Sve ove rastuće ratne tenzije u stvarnosti su upravo ono što su globalistički kontrolori nedavno naredili.

U međuvremenu, Zelenski se zalaže za članstvo Ukrajine u EU i NATO-u dok se sastao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon Der Lajen na evropskom samitu u susednoj Moldaviji. U isto vreme, u Oslu, šef NATO-a Jens Stoltenberg podstiče stvari, tvrdeći da se ceo blok NATO-a svesrdno slaže da će Ukrajina ući u NATO. Prilično očigledno kuda sve ovo vodi.

Ankete u aprilu pokazuju, da se samo polovina američkih ispitanika i dalje zalaže za slanje oružja u Ukrajinu, što je nagli pad sa 58% samo dva meseca ranije, dok druga polovina ili protivi (23%) ili nema mišljenje (26% ). Samo 40% Amerikanaca je za slanje više novca Kijevu, 35% se protivi, a 24% ni za ni protiv više novca.

Vremenom je podrška američkih građana Ukrajini i umešanosti SAD/NATO-a opadala. Sa zamorom od rata, jer je ljudima na Zapadu sve teže da plaćaju kiriju i prehranjuju svoje porodice, niko osim vladinih marioneta neće nastaviti da podržava Ukrajinu.

Uprkos tome što su Amerikanci izgubili interesovanje za Ukrajinu, mimo volje naroda, 21. maja Bajden je potpisao još jedan zakon o stranoj pomoći Ukrajini, kojim se korumpiranom režimu u Kijevu šalje još 40 milijardi dolara na trošak plaćenog poreza.

Nedavni talas pretnji, upozorenja i glasina o početku Trećeg svetskog rata u svakom trenutku ili nedelji, dostigao je vrhunac tokom vikenda povodom „Dana sećanja“. Sva ova nagađanja i velika zabrinutost, stvorili su sve glasniju buku na internetu, koja predskazuje da veliko zlo dolazi u junu, bilo da je reč o smrtonosnom događaju pod „lažnom zastavom“ sa taktičkom nuklearnom bombom, ili već postojećem hibridnom svetskom ratovanju između sukobljenih istočnih i zapadnih snaga, koje se iznenada i veoma brzo pretvaraju u kinetički, vrući i daleko smrtonosniji rat.

Planirane „lažne zastave“ imaju jezivu dugu istoriju, koja se poklapa sa zakazanim vojnim vežbama koje se pretvaraju u žive katastrofe nazvane „vrućim ratovima“.

Stoga, vredi napomenuti, da prva velika vazdušna vežba NATO-a nad Nemačkom – Air Defender 23 – koja će trajati od 12. do 24. juna, podstiče visokooktanske spekulacije, da će se zajednička vojna vežba pretvoriti u Treći svetski rat protiv Rusije, istovremeno sa ukrajinskom dugo najavljivanom i odlaganom „prolećnom kontraofanzivom“.

„Air Defender 23“ uključuje vazduhoplovstvo 25 zemalja, 10.000 ljudi i 220 aviona. Sa Nemačkom koja deluje kao kolektivno evropsko čvorište vazdušnog prostora, ova masovna zajednička vežba bez presedana će proceniti koordinisan odgovor 25 nacija na vojnu pretnju u vanrednim situacijama (kao što je Hladni rat 2.0 koji se pretvara u Treći svetski rat protiv Rusije).

Ovaj sastav koji sadrži današnje savezničke snage iz Drugog svetskog rata sastoji se od sledećih 25 nacija: Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Japan, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Norveška, Poljska , Rumunija, Slovačka, Španija, Švedska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države.

Možda bi Turska mogla da bude „dvostruki agent“ sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom pošto je upravo osvojio još jedan šestogodišnji mandat, kao sve bliži saveznik Rusiji i sve udaljenija članica NATO-a.

U članku od utorka 30. maja, Hal Tarner, kredibilni bivši izvor obaveštajnih službi, nakon temeljnih konsultacija s kolegama, zaključuje da je veoma malo verovatno da će „toliko mnogo aviona iz toliko mnogo zemalja preleteti pola sveta – baš van područja koje je zahvaćeno sukobom u Ukrajini – samo radi vežbe“. Mnogo je verovatnije, da će se desiti incident koji će zapaliti svetski rat.

Obaveštajne službe predviđaju visoku verovatnoću, da će stvarni direktan vojni sukob brzo dovesti do početka Trećeg svetskog rata protiv ruskih oružanih snaga, možda uskoro uključujući i ruske bliske saveznike Kinu, Iran i Severnu Koreju.

U vreme predviđenog sabotiranja „Nord Streama“, odvijala se zajednička vojna vežba BaltOps-22 između SAD-a i Norveške. S obzirom na to da je sećanje još sveže, upotreba zakazane vojne vežbe kao manje transparentnog pokrića, za izvršenje još jednog terorističkog čina koji bi započeo Treći svetski rat, ima određenu potkrepljujuću težinu.

S obzirom na to, da je Zapad već poslao i gotovo iscrpeo svoj celokupni arsenal oružja u Ukrajini, što je rezultiralo samo besmislenim i neizbežnim porazom, kontrolori globalističkih krvnih linija su došli do tačke bezobzirnog očaja… sve što produžava sukob je bolje od poraza.

Mlađi oficiri u Ukrajini smatraju da je njihov jedini način preživljavanja da ubijaju svoje komandire koji naređuju svojim trupama da idu u sigurnu smrt. Ova sve učestalija pojava, nazvana „fragging“ tokom Vijetnamskog rata, postala je uobičajena tokom poslednjih godina kada je Amerika gubila rat.

Istorija pokazuje da kada kartel centralnih banaka Rothschild planira ozbiljan finansijski i ekonomski pad ili kolaps, rat je često neizbežan. Još jedan svetski rat čini se gotovo sigurnim. U najgorem slučaju, ono što predstoji čovečanstvu mogao bi biti najsmrtonosniji rat u istoriji, u kojem će se sukobiti dve najveće nuklearne sile na svetu.

U ovom kritičnom stadijumu epskog rata između dobra i zla, sudeći po svim pokazateljima, čini se da je gotovo neizbežan.

Sa verovatnom kontraofanzivom Kijeva i ogromnom vojnom vazdušnom vežbom NATO-a Air Defender-23, koja se istovremeno odvija tokom ovog ne baš veselog meseca juna, Zapad ima nekoliko scenarija kao planirani izgovor za direktno uključivanje u proširivanje rata protiv Rusije.

Jedna opcija je da Ukrajina dozvoli NATO-u da uđe u svoj vazdušni prostor radi uspostavljanja zone zabrane letenja. Kada Rusija odgovori napadom na avione NATO-a, to bi bio krhki izgovor za pokretanje potpunog rata protiv Moskve. Mnoge evropske države su nezadovoljne zbog toga, ali SAD insistira da svi F-16 borbeni avioni raspoređeni u Ukrajini imaju nuklearnu sposobnost, čime se povećava verovatnoća neposrednog nuklearnog rata.

Još jedan mogući scenario (Plan B), može biti kada britanski i američki piloti koji lete F-16 borbenim avionima (budući da navodno ukrajinski piloti još nisu obučeni za letove F-16) ili iznad Ukrajine ili potencijalnih ruskih ciljeva blizu granice, kao što je Belgorod budu zarobljeni ili oboreni, nakon čega Rusija potvrđuje da su napadajući američki i britanski piloti kao neprijateljske snage ušli u rat direktno protiv Rusije, Kremlj će opravdano proglasiti rat protiv SAD/NATO-a. Ili bi se moglo desiti kombinacija ovih scenarija koja bi momentalno dovela do kinetičkog Trećeg svetskog rata.

Portparol Nacionalnog saveta za nacionalnu bezbednost SAD, Džon Kirbi, izjavio je u sredu, 31. maja:

Želimo da se uverimo da Ukrajina ima sve što joj je potrebno da se brani dok se priprema za ofanzivu ovog leta. Želimo da se uverimo da imaju sve što im je potrebno za uspešno izvođenje te ofanzive.

U međuvremenu, u četvrtak, 1. juna, beloruski državni sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, Aleksandar Volfovich, izjavio je:

Intenzitet i broj vežbi sprovedenih tokom poslednje dve godine omogućava nam da sa sigurnošću kažemo da je Severnoatlantski savez spreman za borbe u punom obimu u regionu.

Volfovichova procena, koja se odnosi na Belorusiju kao epicentar ove trenutno napete situacije, sa aktivnim vežbama NATO-a duž njenih granica, nazvala je to „najvećom vojno-političkom krizom od završetka Drugog svetskog rata“.

Veoma je očigledno da su sve strane napete i očekuju da veći rat u Evropi izbije u bilo koje vreme. Volfovich je takođe aludirao na to da je Rusija postavila taktičke nuklearne bombe u Belorusiju „da smiri uzavrele glave“ na Zapadu, posebno se odnoseći na Poljsku koja već drugu godinu za redom želi da dobije nuklearno oružje.

Bacajući još tamniju, jezivu senku, prošle nedelje najveći ratni brod na svetu, američki nosač aviona Gerald Ford, sa kapacitetom za 90 aviona, obavio je retku i zlokobnu četvorodnevnu posetu Oslu, Norveška, gde se trenutno održava upadljivi NATO samit.

Iako se navodno nosač aviona USS Gerald Ford uključuje u zajedničke pomorske vežbe sa Norveškom, njegov borbeni eskadron aviona može poleteti, dopunjavati gorivo u vazduhu i lako napadati ciljeve duboko u severoistočnoj Rusiji.

Stoga, izuzetno intenzivna vazdušna bitka u Ukrajini koja se proširuje na zapadnu Rusiju nosi veoma realnu verovatnoću. Osim toga, američka Pacifička flota mornarice uključuje nosače aviona koji istovremeno mogu napasti istočnu Rusiju i prema NATO-ovom planu za hitne slučajeve, mogu preplaviti ruske konvencionalne snage i prisiliti Moskvu na traženje mira.

Još jedan izveštaj iz obaveštajnih izvora Hala Turnera tvrdi da je američka vlada upravo izdala obaveštenje koje nalaže svim bolnicama, zatvorima, kaznionicama i drugim vladinim ustanovama da obezbede zalihe hrane za najmanje 10 dana tokom narednih nedelja u slučaju poremećaja lanca snabdevanja. I sami dobavljači i vlada trenutno upozoravaju na ovo.

Iako može biti mudro savetovati održavanje obilnih zaliha hrane uvek, čak i duže od 10 dana u slučaju vanrednih situacija, vreme ovog hitnog naređenja vlade, koje se podudara sa nadolazećim bez presedana najvećom dvonedeljnom zajedničkom vojnom vežbom NATO-a, tik pored aktivne ratne zone, deluje sumnjivo i čudno, osim ako vlada ne zna mnogo više nego što otkriva ili govori široj populaciji.

Još jedna uznemirujuća vest otkriva da su tokom ranih sati četvrtka, 1. juna, mnogi ruski vojni izvršni avioni (TU-134A) leteli iz Moskve do podzemnog bunker objekta u Uralu. Ako je ovo tačno, ova akcija ukazuje na to da visoki državni zvaničnici iz Moskve traže sigurno utočište. Još jedan zloslutni znak – prema podacima sa sajta američke vlade 1. juna

Joakim Hagopian za Džejms Fecer blog

******

Joachim Hagopian je diplomirani oficir Vojne akademije West Point, bivši vojni oficir i autor knjige „Don’t Let the Bastards Getcha Down“ u kojoj razotkriva problematičan rukovodeći sistem u američkoj vojsci zasnovan na napredovanju na osnovu ancienniteta, koji neretko sprečava najbolje i najsvetlije da napreduju, dok se prosečnost i sledbenici sistema uzdižu na vrh kao političko-birokratski generali osuđeni da izgube svaki moderni rat po eliti namernom odlukom.

Nakon vojske, Joachim je stekao magistarsku diplomu iz kliničke psihologije i više od četvrt veka radio kao licencirani terapeut u oblasti mentalnog zdravlja sa zlostavljanom decom i adolescentima. Boraveći u Los Anđelesu, suočio se sa najvećom službom za zaštitu dece u zemlji unutar potpuno disfunkcionalnog i korumpiranog sistema zaštite dece u Americi.

Preveo i adaptirao: Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte