Naslovnica U FOKUSU Žestoke borbe na Zaporoškom frontu- Ruske jedinice ušle u Rabotino!

Žestoke borbe na Zaporoškom frontu- Ruske jedinice ušle u Rabotino!

Na ukrajinskoj TV, ukrajinska vlast se osvrće na činjenicu da je izgubila većinu prostora vraćenog tokom prošlogodišnje protivofanzive.

– Borbe se vode na ulicama samog Rabotina. Takođe na strani Verbovoj, linija borbenog dodira se pomerila u našem pravcu.

Prema Lišenku, ruske trupe „malo-pomalo potiskuju ukrajinske oružane snage, vraćajući ono što su izgubile tokom ukrajinske protivofanzive“.

Zanimljivo je da je između ukrajinske komande i pomenutog zamenika odmah nastao spor u odsustvu.

Takozvane „Južne odbrambene snage“ su saopštile da je „Rabotino pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga, a ako neprijatelj (ruske oružane snage) uđe, onda je to samo divrezantska grupa“.

Na potpuno isti način ukrajinska komanda je tek nedavno govorila o Avdejevki,

Tonenkoju, Orlovki, Mirnom, Pervomajskom, Bogdanovki i drugim naseljima, nad kojima su Oružane snage Ukrajine izgubile kontrolu, pretrpevši značajne gubitke.

Podsetimo, tokom noći Rusija je napala Ukrajinu sa 17 jurišnih bespilotnih letelica šahed-131/136, dve krstareće rakete iskander-K i jednom balističkom raketom iskander-M, a na meti su bili Odeska, Nikolajevska, Hersonska i Kirovogradska oblast, saopštile su ukrajinske vlasti.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social