„ŽENE U CRNOM“ U VELIKOM BIZNISU: Milionske uplate a sve iz inostranstva EVO ODAKLE

zene-u-crnom

Opskurna nevladina organizacija „Žene u crnom“, čiji je jedini posao da optužuje Srbiju i Srbe za navodni genocid u Srebrenici i ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, za poslednje dve i po godine sa Zapada je dobila pravo bogatstvo na ime donacija – čak 1.587.596 evra, piše Informer.

Podaci i dokumentacija pokazuju da je najveći finansijer „Žena u crnom“ Evropska komisija, koja je im je dala 476.883 evra, ali i američki tajkun Džordž Soroš, čiji je „Fond za otvoreno društvo“ od kraja 2014. do danas ovoj NVO iskeširao tačno 251.794 dolara, tvrdi Informer.

Policijske donacije

Osim briselskih evrounijata i zloglasnog američkog tajkuna, „Žene u crnom“ obilato doniraju i „Maršalov fond“ iz SAD, OEBS, Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške, kao i norveška ambasada u Beogradu.

Posebno su interesantne uplate švedske policije , koja je u tri navrata „Ženama u crnom“ dala po 10.000 evra, a jednom 13.500 evra!?! Velike pare ovoj otvoreno antisrpskoj NVO daju i razne američke organizacije, poput „Instituta za održive zajednice“, SIPRI, „Centra za demokratsku kontrolu“, piše Informer.

Upitana da prokomentariše ove podatke, šefica „Žena u crnom“ Staša Zajović juče nije želela da priča o finansiranju svoje organizacije.

– Odakle vam moj broj?! Zašto me zovete? Ništa od toga nije tačno! Ne dajem izjave za Informer – bilo je sve što je rekla Zajovićeva novinarima tog dnevnog lista.

Informer naglašava da ima konkretne podatke i dokaze za sve uplate koje je u ovom tekstu, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, nabrojao.

Urednik portala „Novi standard“ Željko Cvijanović upozorava da na društvenim mrežama i u nekim medijima traje demonizacija onih koji prozivaju NVO i medije koji se finansiraju iz stranih političkih centara, iako je to legitimna tema.

– Zato je, razjašnjenja radi, vredno konačno se zapitati: da li su te organizacije i mediji na zapadnim donacijama ikad, u bilo kojoj situaciji, javno bili na strani nacionalnog i državnog interesa u prilici kad je on bio suprotstavljen zapadnom interesu?! Odgovor je: ne, nisu nikad! Uvek su bili protiv srpskog interesa. Ako ne govorim istinu, demantujte to jednim primerom… Ta činjenica najbolje objašnjava i te milionske donacije „Ženama u crnom“ – ističe Cvijanović.

Plaćanje izdajnika

Lider SRS Vojislav Šešelj poručuje da ne treba zanemariti subverzivni značaj organizacija poput „Žena u crnom“.

– Bojim se da će dobijati još više i više para kad Amerikanci odluče da sruše Vučića. Od toga koliko miliona dobijaju iz inostranstva mnogo je značajnije utvrditi koliko novca takve organizacije dobijaju iz državnog budžeta. Srbija hitno treba da prestane da finansira najgore plaćenike i izdajnike! – apeluje Šešelj.

(Informer)