Naslovnica SPEKTAR Zelenski pozvan da se pripremi na najgore zbog ruskog oružja

Zelenski pozvan da se pripremi na najgore zbog ruskog oružja

NATO lovci prebačeni u Ukrajinu neće pomoći ukrajinskim snagama, zbog njihove ranjivosti na ruske sisteme protivvazdušne odbrane, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Dialogue Works“.

„Čak i da imaju hiljade F-16, ko bi njima upravljao? Ne mogu jednostavno mahnuti čarobnim štapićem da bi pronašli odgovarajuće pilote. Na ratištu moraju da se suoče s jednim od najnaprednijih sistema protivvazdušne odbrane, jednostavno će biti oboreni“, objasnio je on.

Prema rečima stručnjaka, Vladimir Zelenski je takođe upozoren, da čak ni najnapredniji američki lovci pete generacije F-35 neće moći da zaobiđu rusku PVO.

Džonson je uveren, da će za zemlje NATO-a biti teška lekcija, to što su razvijale oružje ne vodeći računa o potencijalima odbrambenih sistema neprijatelja.

„Ruska protivvazdušna odbrana je superiornija od svega što Zapad ima. Sve naše takozvane stelt tehnologije su ranjive na nju“, zaključio je on.

Sredinom avgusta, visoki zvaničnik Bele kuće rekao je, da su Sjedinjene Države odlučile da odobre transfer F-16 u Ukrajinu iz Danske i Holandije. Prema njegovim rečima, kijevske vlasti će ih dobiti iz trećih zemalja po završetku obuke pilota ukrajinskih snaga.

Istovremeno , Pentagon je primetio, da bivša sovjetska republika još uvek nema neophodnu infrastrukturu za smeštaj ovih aviona.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social