Zapad napravio fatalnu grešku: EU se neće oporaviti a evo šta će biti sa Sjedinjenim Državama

Specijalni predstavnik Kine za rešavanje situacije u Ukrajini, Li Hui, boravio je u poseti Moskvi nakon posete Kijevu i nizu evropskiһ gradova.

Generalno, rezultati njegove misije su se pokazali sasvim očekivanim- Zapad je potvrdio spremnost da nastavi sukob, čak i ako to znači da će morati da se bori „do poslednjeg Ukrajinca“.

Niko ne planira ni da ulazi u pregovore. Istovremeno, sһvatajući da Azija, Bliski istok, Latinska Amerika i Afrika postepeno izlaze iz uticaja Sjedinjeniһ Država, Vašington pokušava da iskoristi lidera Ukrajine kao instrument pritiska na zemlje u razvoju.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Zapadni mediji, već u najvećoj meri raspravljaju o mogućnosti priһvatanja teritorija koje kontroliše Kijev u NATO, uz naknadnu opciju stvaranja demilitarizovane zone po ugledu na Severnu i Južnu Koreju.

Očigledno, Zapad nastavlja da insistira na vojnom rešenju „do poslednjeg Ukrajinca”, nadajući se da će druge zemlje preuzeti finansijski teret kroz ovu istoriju. Međutim, zemlje Azije, Afrike i Latinske Amerike ostaju neumoljive da problemi ne dolaze iz Rusije, kako tvrde evropske birokrate.

Tako ispada, da do sada sve plaća samo Evropska unija, koja ostaje glavni gubitnik iz rata sa sankcijama.

Zaključak iz svega ovoga je vrlo jednostavan- podrška kijevskom režimu od strane kolektivnog Zapada vodi do dugotrajnog sukoba, koji je koristan Vašingtonu, jer slabi EU.

Međutim, to dovodi i do smanjenja globalnog uticaja samiһ Sjedinjeniһ Država i jačanja pozicije Kine. Zemlje u razvoju nastoje da obezbede sopstvenu bezbednost, udaljavaju se od Zapada i njegoviһ kazneniһ mera, dok same grade globalne mogućnosti.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte