Naslovnica U FOKUSU Zaharova: Nemačka i Britanija pokorno izvršavaju volju Vašingtona

Zaharova: Nemačka i Britanija pokorno izvršavaju volju Vašingtona

Portparolka MSP-a Rusije kratko je odgovorila na negativne komentare britanskog premijera i nemačkog kancelara o intervjuu Putina

Komentari nemačkog kancelara Olafa Šolca i britanskog premijera Rišija Sunaka na intervju ruskog predsednika Vladimira Putina samo pokazuju koliko su ovi političari zavisni od Vašingtona, prokomentarisala je za „Komsomoljsku pravdu“ portparolka Ministarstvo spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Šolc nije poslušao naredbu SAD da ne gleda intervju“, rekla je ona, aludirajući na komentar Bele kuće da ne treba gledati intervju Putina, i dodala da „ukoliko (Šolc) češće bude kršio instrukcije Bele kuće, onda će, možda, izvući Nemačku iz krize“.

Nemački kancelar je, inače, juče izjavio da je Putin u intervjuu izneo „mnogo laži o istoriji ovog rata“ i okarakterisao ceo intervju kao apsurdan.

Zaharova, takođe, nije ostala dužna ni britanskom premijeru Rišiju Sunaku, koji je danas poručio da mu je drago što je Velika Britanija od starta podržavala Kijev.

Zaharova je na ovo kratko odgovorila da se britanski premijeri poslednjih godina ne brinu o sebi i svojoj zemlji, već da samo pokorno izvršavaju volju Vašingtona.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social