Zahar Prilepin: Ukrajinci će proći kao Kurdi

Poznati ruski pisac, bivši zamenik komandanta bataljona Armije DNR, Zahar Prilepin, govori o tome kako će kolektivna Evropa baciti Ukrajince na smetlište istorije, kada se naigraju dovoljno sa njima, kao što se i ranije dešavalo.

Činjenica da je „principijelni stav“ Erdogana, koji neko vreme nije dozvoljavao Šveđanima i Fincima da uđu u NATO, samo trgovina i ništa više — odmah, od prvog minuta kada je sve ovo počeo da govori, bilo je napisano ovde, a i na drugim mestima: bilo je jasno svim zdravim ljudima da je Erdogan lukava lisica.

I tako su Šveđani i Finci predali Kurde Erdoganu.

Ali su se godinama udvarali Kurdima, otvarali njihova predstavništva, imali budžete za njih i izdašno ih trošili. Kurdi su se, kao naivna deca, osećali potrebnim i zaštićenim.

Sada treba da pričamo ne toliko o Erdoganu, sa njim je sve jasno, već da neumorno podsećamo:

Evropa nema subjektivnost. Ona ne poštuje sebe. Finskim i švedskim političkim liderima iz SAD je rečeno: „Radi kako ti se kaže, izdaj onoga ko treba da bude izdat, donesi odluku ne vodeći računa o svom mišljenju, a još više stranim narodima“, i uradili su sve.

Izgleda odvratno, ali ovde ima dobrih vesti za nas.

Evropa sve zaboravlja i izdaje. Bilo je Kurda kao boraca za slobodu – a Kurda nema, i Erdogan je sit.

Prekjuče je Evropa verovala da priroda ne zna ništa bolje od čečenskog naroda i čečenskog otpora. Sada su zauvek zaboravili na to.

Juče su verovali da su Venecuelanci na putu brzog oslobođenja od despotovine. Sada im je čak i dosadno da se toga sećaju.

Prekosutra će se i oni razočarati u Ukrajince i pustiti ih niz vodu.

„Niste želeli da umrete za svoju slobodu, svi bez izuzetka – zašto bismo vas žalili?’’

A onda će početi da grimase oko nekih sledećih malih ljudi, donoseći tom narodu nered, sramotu, izdaju i smrt.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(Pravda.rs)