Vulin ono što cela Srbija misli: „Ne može EU da sedi na dve stolice“

Nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je danas da je „Kosovo u srcu Evrope“.

On ističe da je Kosovu mesto u Savetu Evrope, kao i da je stav Nemačke o tom pitanju „jasan“.

Saracin je na Tviteru naveo da je ministarki spoljnih poslova Kosova Doniki Gervali Švarc juče potvrdio da Nemačka podržava zahtevu Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Aplikaciju za članstvo Kosova u Savetu Evrope u Strazburu je u četvrtak predala šefica kosovske diplomatije.

Vulin o izjavi Saracina

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažljivo prati izjave evropskih zvaničnika, a posebno predstavnika Vlade Savezne Republike Nemačke i zato ga molim da ne pokušava da nađe opravdanje za nediplomatski stav gospodina Saracina. Izjaviti u Prištini da takozvano Kosovo treba da bude član Saveta Evrope, a u Beogradu pričati o evropskoj perspektivi Srbije je licemerno koliko i uvredljivo.

Ne treba da čekamo još dvadeset godina da bi znali da nas Evropska unija neće i da će za Šiptare biti odvojeno posebno mesto bez obzira koliko puta pogazili reč i odbili da sprovedu dogovoreno.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Nema mesta u Savetu Evrope i za državu Srbiju i za teritoriju Kosovo i Metohija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija.

Često iz Evropske unije stignu upozorenja da Srbija ne može da sedi na dve stolice, sada neka svoju mudrost isprobaju na sebi, ne može Evropska unija da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope.

Neka se Evropska unija opredeli, od njenog opredeljenja zavise i mnoge naše odluke“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin komentarišući stav izaslanika nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Saracina da je stav Nemačke jasan i da je takozvano Kosovo u srcu Evrope i da pripada Savetu Evrope.

Treba napomenuti da je moralno i političko posrnuće Evropske Unije mnogo veće od gore navedenih činjenica.

Da samo navedemo poslednje u nizu trikove EU, biće dovoljno da kažu sve: Dok se javno utrkuju da zavedu što više sankcija Rusiji kako ne bi naljutili ujku preko bare, tajno kupuju energente od Rusije u što većim količinama.

(beta, webtribune.rs)