Vučić: „Znao sam da ne treba da uzmem taj papir“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti danas iz Njujorka. Govoreći o predstojećem govoru pred Ujedinjenim nacijama, on je naveo da sprema govor.

„Doneli smo odluku da govorimo na engleskom jeziku i rešavamo detalje… Bićemo spremni za to. Napravili su da govori Zelenski, a onda govornik iz Konga i ja. Biće interesantno i obratiće pažnju pošto ću govoriti posle šefa države Ukrajine, mali je razmak“, rekao je Vučić za TV Pink.

„Suština je u sadržaju, a to će biti ono što muči Srbiju. Govor će biti raspoređen u pet tačaka“, dodao je predsednik Srbije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Tako smo uvek radili i tako smo sačuvali slobodarski duh naše zemlje“, dodao je predsednik Srbije, govoreći o tome o čemu će pričati na zasedanju Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić, pred nama je ključnih šest meseci i tu će postojati oni koji su preživeli jedva, oni koji su preživeli i oni koji su preživeli kao najjači.

Vučić se osvrnuo na to koliko je bitno to obraćanje.

„Ovo je najveća zastupljenost u ne znam koliko poslednjih godina ili decenija… Ja nisam u ofanzivi, to su neki drugi, na nama je da učinimo šta možemo za svoju zemlju“, rekao je Vučić i istakao da on radi svoj posao, da ga građani za to plaćaju.

Vučić je rekao da može svašta da se uradi, a da je već jutros imao sastanak sa kongresmenkom Klaudijom Teni.

Vučić i nova armatura dijaloga Beograda i Prištine

Upitan o novom sporazumu Beograda i Prištine o kojem je pisao Albanian post Vučić je rekao da kada je Lajčak bio tu nije želeo da primi papir, koji je pročitao, ali da je jasno da objavljivanje papira nije došlo sa srpske strane.

„Da kažem da li je sve tačno što je objavljeno, ne mogu, nisam zapamtio sve što je pisalo na te četiri strane. Znao sam da ne treba da uzmem taj papir“, naveo je Vučić.

Vučić je naveo da ne postoji šansa da mi pustimo Kosovo u Ujedinjene nacije.

„Ne možemo da prihvatimo da Kosovo bude deo Ujedinjenih nacija“, naveo je Vučić.

„Ljudi misle da je to samo nekome opsovati majku i idemo dalje. Ali moramo da razmišljamo šta ćemo jesti. Oni su stvari postavili jasno, i kažu da je Putin izgradio zid, i traže da se svrstamo na nečiju stranu. Ali mi ne želimo da budemo pored bilo kakvog zida. To sve dodatno komplikuje našu situaciju. Ne živimo na nekom mirnijem mestu, već na raskršću puteva“, ističe Vučić.

On kaže da bi bilo problema i kada bi prihvatili predlog Zapada, i biće ih ako ne prihvatimo.

„Ako prihvatimo taj predlog, to znači da više nikada nećemo moći da izbacimo Prištinu iz UN, iako se ne traži formalno priznanje. Ako je to mali problem, ja ne znam koji bi mogao biti veći. Ako ne prihvatimo, kao što kažu Hrvati jutros, Vučić i Srbija će biti izolovani. Ne mislim da je to lako, ali ne vidim drugu mogućnost. Sve ima svoje posledice, kao i ono što smo izgubili 1999, 2004, 2008… Vrlo komplikovano vreme je pred nama, i moraćemo da donosimo važne odluke“, dodao je Vučić.

„Nastavićemo da radimo svoj posao, a Albanci će nastaviti da rade svoj posao. Teška je naša pozicija“, dodao je Vučić.

„Naš stav je da se borimo za našu zemlju, znamo našu poziciju“, rekao je Vučić.

Povodom svađe Milice Đurđević Stamenkovski i Pavla Grbovića, Vučić kaže da će Srbija biti najsrećnija kada oni ostaju duboko u zapećku.

„Njihova politika je mrzimo Vučića, sa čim nemam problem, ali njihova vladavina bi bila katastrofalna“, rekao je Vučić.

(b92.net)