Naslovnica U FOKUSU Vučić: Milovan Brkić je njihov ideolog – Ja da bežim od...

Vučić: Milovan Brkić je njihov ideolog – Ja da bežim od njih? Sve ih poznajem, sve su to kukavice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji „Ćirilica“ na Hepi televiziji.

Zamolio sam ih juče iskreno da ne organizuju ovako nešto, ne zato što sam bio uplašen ili ugrožen već zato što sam smatrao da je to loše za zemlju. Dogodilo se nešto novo, a to je da se na najbrutarniji način zloupotrebljavaju osećanja ljudi – rekao je predsednik Srbije večeras u emisiji Ćirilica, komentarišući današnji protest „Srbija protiv nasilja“, na kojem je bilo oko 50 hiljada građanki i građana.

Očekivao sam da će predložiti neke mere, dodao je – hoćemo policajce, pedagoge, obnovu OŠ Vladislav Ribnikar..

– Očekivao sam takvu vrstu ideja pa da vidimo o čemu da razgovaramo, o internet nasilju… Na kraju se svelo sve na čistu politiku, ukinite Hepi i Pink i podnosite svi ostavke…. – rekao je on.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kako je rekao, na današnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ bilo je maksimalno devet hiljada ljudi.

Vučić je optužio opoziciju da im je ideolog Milovana Brkića, urednika Tabloida.

Naime, emisija Ćirilica Milovana Marića na televiziji Hepi počela je izjavom Milovana Brkića u kojem poziva na upad u Skupštinu i psuje majku predsednika Srbije.

Iz nepoznatih razloga, i voditelj i predsednik su ovom čoveku pripisali organizaciju protesta “Srbija protiv nasilja”.

Vučić je dodao da će OŠ „Vladislav Ribnikar“ biti obnovljena, u šta će biti uloženo 7 miliona evra.

– Šta da kažem za Brkića, pusti budalu. Nije on budala, on je samo rekao ono što najveći deo njih želi. Nemojte da mislite da sam toliko glup da ne znam da to i stvarni organizatori to misle. A za glavnog organizatora su uzeli čoveka koji su rekli da će moji brat i sin završiti u šahtu kao Gadafi. To vam je organizator protesta protiv nasilja – rekao je Vučić.

[adsenseyu1]

Dodao je da je glavna vest u regionu bila da je „Vučić ispao budala zato što je komentarisao majicu“, mislivši na majicu ubice u okolini Mladenovca.

– Nije Vučić ispao budala, nego ste vi ispali neznalice. Našli klinca 2001. godište da nosi majicu generacije 88. Kakve on ima veze sa tom generacijom, ili sa Sopotom. Znate kako deca to rade. Da bi podržavali Hitlera. „E moj deda je upravo napunio 88 godina“. Pa kažu da je to baba napravila za dedu. Ali, to vam sve pokazuje, kada morate tako nategnute priče da pravite… To kao sa Ješićem, da sam nosio pušku iznad Sarajeva. A ja sam to demantovao hiljadu puta. Evo vidite, nosio sam stativ, nigde puške nema – rekao je Vučić.

Kako je kod njih Vučić ceo dan prva vest?, zapitao je predsednik Srbije.

– Kad su Plenković ili Milanović prve vesti? Zašto? Biće da nešto dobro radim za ovu zemlju – rekao je Vučić.

O zahtevima za njegovom ostavkom: „Ja da bežim od njih? Sve ih poznajem, sve su to kukavice. Pojma nemate šta je uloga policije i BIA-e u ovoj zemlji“

Zamislite, rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, večeras u emisiji Ćirilica, opozicija hoće smenu ministra policije, Bratislava Gašića.

– Zašto..? Policija je sve uradila “baj d buk”, kao i BIA – rekao je Vučić.

Pojma nemate, istakao je, šta je uloga policije i BIA u ovoj zemlji.

– Ne razumete ni šta tražite – rekao je Vučić.

Potom je dodao da je svojim stranačkim kolegama na GO rekao da “dođu vremena mutna i smutna u kojima ispliva najgori politički talog na površinu kao što je 2000. godine isplivao…”

– Niko neće da beži od njih. Od njih da bežim, ja da bežim od njih? Sve ih poznajem, sve su to kukavice…, rekao je Vučić.

„Stavićemo i kontradiverziona vrata na škole“

[adsenseyu4]

Predsednik Vučić izjavio je da će prisustvom policajaca u školi biti smanjeno vršnjačko nasilje do 80 odsto, da će time biti zaštićeni i nastavnici od bahate dece i njihovih roditelja, a da je spreman i da razmotri ideju o uvođenju kontradiverzionih vrata u škole.

Predsednik Vučić je rekao da je spreman da sasluša svaku dobru ideju, da je Srbiji hitno potrebno rešenje problema nasilja, ali da ono mora da bude dugoročno.

„Uvođenjem policajaca u škole dobijamo zaštitu dece od vršnjačkog nasilja što je strašno važno, umanjićemo ga i do 80 odsto, ali i nastavnici dobijaju zaštitu od bahate dece, ali i bahatih roditelja. Vi imate nekih škola u kojima ne smete da date jedinice. Setite se slučaja onog malog Aleksića, nastavnica nije smela da mu da jedinicu“, rekao je predsednik Vučić.

Dodao je da nije malo takvih slučajeva u Srbiji, a da se to posebno dešava u situacijama kada su roditelji imućniji, jer su oni uvek bahatiji nego deca siromašnih i roditelja srednje klase.

Dobiće i KD vrata, ako roditelji misle da to treba. Ako se roditelji budu osećali sigurnije, naše je da slušamo roditelje. Makar to ne bilo najbolje rešenje, ako ćemo time da ih umirimo i da se osećaju sigurniji. Mali je to novac, imajući u vidu da to znači mir, miran san, miran odlazak na posao i potpuna posvećenost poslu dok ti je dete u školi“, poručio je predsednik Vučić.

Dodao je da su spremni svakog da saslušaju.

„U nekim zemljama su drakonske kazne za govor mržnje. Moraćemo nešto da uradimo“

„Mislim da je mnogo veći problem ono što nas čeka u budućnosti, zbog onoga što nas čeka na društvenim mrežama. Neke zemlje poput Nemačke i Francuske počele su to da rešavaju, ali opreznije. U nekim zemljama su drakonske kazne za govor mržnje. Moraćemo nešto da uradimo da zaštitimo našu decu“, rekao je predsednik Vučić.

Nakon prikazivanja videa sa društvenih mreža, koji je navodno inspirisao K.K. da izvrši masovno ubistvo u OŠ „Vladislav Ribnikar“ predsednik Vučić je rekao da je teško pronaći uzročnu vezu, ali da je K.K. to gledao i bio pratilac.

„Kako da regulišemo ovakve sadržaje? Ovi momci zarađuju od toga, imaju mnogo pregleda. Nikome ne donosi novac da nam objasne radove srpskih impresionista. Ja sam govorio kao otac, deca gledaju i prate društvene mreže, igraju čudne igrice, prate ovakve sadržaja. Moramo da pronađemo rešenje, ali nikada neću pristati na cenzuru. Sve je nasilje i Skarfejs, Al Paćino, i Silvester Stalone, to donosi novac. Kada god puštate filmove iz rata, svi jedva čekaju da neko postane heroj u ratu. Je li to dobro ili loše“, zapitao je predsednik Vučić.

Zatim je ispričao da su policajke otišle kod devojčice koja je za masovno ubistvo napisala: „Bravo Kosta, ti ćeš jednog dana da izađeš, a oni ne“ i istakao da je tragično koliko je pregleda imala njena objava i to što je rekla da je to uradila radi pregleda.

„I to onda ode u besmisao i ne znate kako da reagujete, nema empatije, prosto nije jasno šta da uradite. Spreman sam da saslušam sve prave savete. Moramo da to uradimo brzo i dugoročno“, rekao je predsednik Vučić.

„Svi u regionu će pokušati da uruše Srbiju, jer je pokazala najbrži ekonomski i vojni razvoj“

Prema njegovim rečima, svi u regionu će pokušati da uruše Srbiju, jer je pokazala najbrži ekonomski i vojni razvoj i kako je rekao, jasno im je da više nismo „džak za udaranje“.

„Svi će strukturalno udariti na Srbiju sa svih strana i po pitanju Kosova i Metohije i svega drugog. Mi moramo da naše zajedničke stvari rešavamo iznutra i zajednički“, poručio je predsednik Vučić.

Dodao je da sada treba da vidimo kako da iz ovog izađemo još jači i da zemlju izvučemo iz teške krize.

„Ne ekonomske. Naš javni dug je 50,5 odsto, nikada manji od 2008. godine, a imali smo i koronu i migrante i poplave i sve druge krize“, poručio je predsednik Vučić.

„Dve pucnjave bile jedan od najtežih udaraca, ali ćemo se podići. Sada moramo da se vratimo i da se bavimo progresom naše zemlje“

Predsednik Vučić izjavio je da su pucnjave koje su se dogodile u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca jedan od najtežih udaraca, koji je Srbija teško podnela, ali je istakao “da ćemo se podići“.

„Pali smo, ali ćemo se podići“, poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je ukazao na veliki broj zemalja koje su se podigle nakon velikih tragedija, poput SAD nakon 11. septembra 2001. godine, Nemačke nakon upada u gimnaziju 2002. godine, ali i Norveške nakon što je Andres Brejvik pobio 77 ljudi.

„Mi smo emotivan narod i ovo je stvarno pogodilo Srbiju, ali mi moramo da se podignemo. Ovo je tek poluvreme. Sada moramo da se vratimo i da se bavimo svojom ekonomijom, radom, progresom naše zemlje. Moramo da zapamtimo tu decu koja su stradala, a ne decu monstrume“, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je dodao da društvo mora da očuva svoje slobodarske vrednosti i da živi normalno, ali i da ove tragedije nikada ne zaboravi.

„Oni koji su to počinili dobiće zasluženo mesto, baš tamo gde im i jeste. Ne u naredne tri godine ili u narednoj deceniji, već do kraja života, a mi moramo da se posvetimo sebi, svojoj zemlji i da gledamo kako da idemo dalje“, rekao je predsednik Vučić.

Podsetio je da je Srbija tokom NATO agresije izgubila 82 deteta, ali da je i tada morala da ide dalje i da gleda kako da se oporavi od toga.

„Podići ćemo se i nikada ovu decu nećemo zaboraviti. Razgovaraćemo, da vidimo kako i na koji način da spomen obeležje napravimo, da njihova imena ostanu uklesana za sva vremena“, rekao je predsednik Vučić.

O pregovorima oko KiM: „Pokušali su na prevaru da ponovo nešto uzmu od Srbije, a da Srbija ne dobije ništa“

Govoreći o pregovorima oko Kosova i Metohije, predsednik Vučić je naveo da je razumeo tip prevare, kao i da očekuje velike probleme krajem meseca.

„Pokušali su na prevaru da ponovo nešto uzmu od Srbije, a da Srbija ne dobije ništa“, rekao je predsednik Vučić.

Istakao je da je tokom pregovora u Briselu odgovorio da tako nešto ne može da prihvati i da nema problem sa tim da strada.

Kada je reč o pisanju Njujork tajmsa, predsednik Vučić je rekao da je znao da je tekst o klanu Veljka Belivuka naručen pre pet meseci.

Naveo je da je reč o svim lažima koje su već objavljene u domaćim medijima, ali da je prikrivena činjenica da je taj klan želeo njegovu smrt.

„Razumeo sam trenutak kada je objavljen, baš u vreme briselskih razgovora, da bih dobio jasnu poruku jer ja znam kako oni to rade. CIA te sprema, CIA gleda. Ako ne budeš dobar i ako ne budeš poslušao, ovo ti je tek početak. Moj odgovor njima je: Ja sam poruku razumeo. Nisam vas se uplašio. Nisam ni fasciniran budalaštinama koje ste ispisali i uopšte vas se ne plašim. Boriću se za svoju zemlju“, poručio je predsednik Vučić.

„Nisam diktirao ostavku ministra prosvete Branka Ružića“

Predsednik Vučić izjavio je da nije „diktirao“ ostavku ministra prosvete Branka Ružića, kao i da bi, da je video njegovu krivicu u minulim tragičnim događajima, to odmah i rekao.

„Nisam diktirao Ružićevu ostavku, kada sam pitan šta mislim o tome, da vidim njegovu krivicu odmah bih vam rekao. Možda sam video u drugim stvarima koje se tiču obrazovnog sisitema, ali to nije dovoljno za ostavku. Tako da, i to su slagali“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da opozicija traži i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića ali je poručio da moraju da navedu zbog čega tačno, jer je policija sve uradila po propisima, i da veruje da oni koji traže njegovu ostavku ne znaju koji je posao i koje su nadležnosti i MUP-a i Bezbednosno informativne agencije (BIA).

„Zamislite kažu – smenite Gašića. A zašto? Šta policija nije uradila? Policija je uradila sve po propisu, kako se kaže „baj d buk“, uz ogroman trud svih policajaca i pripadnika BIA. Vi nemate pojma šta oni rade u ovoj zemlji, jer pojma nemate šta je uloga policije i BIA, vi ne razumete ni čije ostavke tražite i šta tražite“, rekao je predsednik Vučić.

Ipak, rekao je, podsećajući na ono što je rekao na, kako je naveo, prošloj sednici Srpske napredne stranke, „dođu vremena tmurna i smutna, u kojima najgori politički talog ispiliva na površinu, kao i 2000. godine“.

“Možda je došlo takvo vreme“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je dodao i da je već naučeno kako izgleda „njihov“ progon, te da je to sve što govore svakodnevno, a i danas, a to su „puške, glave, zatvor za sve koji misle drugačije“.

„Nikakav problem, istrpeli smo jednom i opet ćemo. Ali niko neće da beži, pošto se tome nadaju i o tome maštaju. Pa ja ih poznajem sve, kukavica do kukavice, od njih da bežim? Ja sam posvetio život ovoj zemlji i izgradnji ove zemlje, više nego svi oni zajedno još od 1945. godine“, poručio je predsednik Vučić.

Nećemo se sklanjati, naglasio je predsednik Vučić, i dodao da će ostavku nekih možda i dobiti, a nekih malo kasnije i da će se onda ići na izbore.

„Nikada nećemo da pobegnemo, ako insistirate na izborima, pošto oni misle kako im rejting skače. Gade se ljudima sa ovakvim akcijama, samo to ne razumeju. Ne razumeju šta su sebi danas učinili, i koliko su podigli one protiv kojih su govorili“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da to pokazuje da „oni“ ne vole da čitaju stvarna istraživanja već da uživaju u svojoj predstavi.

Predsednik Vučić je rekao da će do kraja meseca biti održana skupština Srpske napredne stranke na kojoj će, kako je rekao, biti velikih promena i najava za budućnost.

„Mislim da je Srpska napredna stranka promenila zemlju i da sada kroz ujediniteljski pristup moramo da radimo na daljem progresu naše zemlje. A još nešto ako kažu da je danas bilo 50.000 ljudi, održaćemo skup, pa ćemo da prikažemo pet miliona ljudi“, poručio je predsednik Vučić.

Na pitanje da li se povlači pred opozicijom i najavljuje ostavku na mesto predsednika stranke i države, predsednik Vučić je upitao da li bilo ko zaista misli da bi se on ikada povukao pred bilo kim.

„Kao što znate, pred ulicom i ruljom se nikada nisam povlačio, i istrpeo sam i tri godine i pobedio ih još ubedljivije, jer sam za to vreme radio, dok su oni razmišljali kako će da ruše. Ja ću da nastavim da radim, i nikada neću da izmičem pred ulicom i ruljom“, poručio je predsednik Vučić.

Rekao je da su među tim ljudima mnogi koji gde god vide srpsku zastavu gledaju da je pocepaju.

„Jedni su levo anarhnoliberalne grupe, tzv. građanski aktivisti, ogoljene antisrpske ogoljene orjentacije, agresivniji čak i od najagresivnijih desničara“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je vrlo interesantno kao sociloški fenomen i političko teorijski fenomen.

Na konstataciju da je jasno bilo da su organizatori želeli da izmanipulišu emocije građana, predsednik Vučić je rekao da oni zakazuju sastanke u petak kada su ljudi bili kao zombiji nakon tragičnih dešavanja, kada nismo znali šta da radimo, kada niko nije izlazio iz kuće, kada su šoping molovi bili prazni…

„Sve je to ok, ali moramo da vidimo kako ćemo dalje, kako ćemo živeti“, rekao je predsednik Vučić.

Na konstataciju da se ovo što se desilo u Srbiji često dešava u SAD, dešava se u Rusiji, Kini, čak se dešavalo i u Titovoj Jugoslaviji, predsednik Vučić je podsetio da se najveće masovno ubistvo ipak desilo u Norveškoj, gde je ubijeno 77 ljudi.

„Nećete mi reći da nisu demokratska zemlja“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je upozorio na to da je nakon tragedije krenula kampanja nestina.

„Krenula je istog časa, bio sam u šoku, kao ova priča Vučić je pobegao, napustio Srbiju valjda se njih uplašio, krenulo je tako vam je kada imate siromašnu decu, pa se roditelj bore za opstanak, pa deca izgube živce pa to urade….“, rekao je predsednik Vučić.

Rekao je da je onda izašao na konferenciju jer je to bila njegova obaveza.

„Ne bežim nikada od teških tema“, rekao je predsednik Vučić i dodao da se svi ostali u takvim trenucima sklone, a da to kada kaže ne misli na Anu Brnabić i još neke.

„Svi ostale se sklone ili bi rado prešli na drugu stranu ako im se učini lakše“, rekao je predsednik Vučić.

Kako je rekao bio je „konsterniran“ pokušajima nekih da uđu u školu i da slikaju mrtvu decu.

„Policajci im ne daju, a oni kažu ko ste vi da me zaustavite“, rekao je predsednik Vučić i podsetio da su onda neki izmislili da se dan žalosti odlaze zbog utakmice.

Podsetio je da je to oko dana žalosti bila tehnička stvar, bilo je važno da se vidi koliko ih je preminulo, kako su ljudi koji su u bolnici.

„U četvrtak je doneta odluka, time smo pokazali da smo dan više žalili nego što je propisano zvaničnim regulama. Kada pitate zašto je to urađeno, ne znaju, važno je da se laž ponovi bezbroj puta kao puška u Sarajevu, to je tako kada nemate argumente, kao ni u slučaju Jovanjice. Sve vreme ste to radili. Ovo nije mali K.K. učinio, on je imao bele ovde su bež patike, ili obrnuto, pitate se da li je sve to normalno, da li je to telo dečaka koji je ovo mogao da učini, da ispuca 57 metaka ili je neko njihov pa optužili dečaka“, rekao je predsednik Vučić vezano za brojne nestine koje su mogle da se čuju u javnosti.

Kada čujete sve to, dodao je, pitate se – ljudi pa vama ne treba pregled odmah mogu da vas prime u ustanovu.

„Najteže će biti porodicama, roditeljima, žao mi je što su neki ljudi to pokušali da iskoriste za svoje neke poslove“, rekao je predsednik Vučić i naglasio da se tragedije dešavaju u svakom društvu, naše je da pokušamo da ih bude što manje da nastavnici budu više sa decom.

„Vlada Srbije zbog različitih stavova ponekad zvuči kao raštimovan orkestar“

Predsednik Vučić rekao je da uprkos tome što u Vladi Srbije ima dobrih kadrova ponekad zbog različitih stavova oko istih pitanja deluje kao „raštimovan orkestar“ i da će zbog toga ili doći do rekonstrukcije Vlade ili novih izbora.

„Ono što ja zameram, a rekao sam to i Ani Brnabić, to je da mi se čini da ponekad Vlada uprkos što ima dobrih ljudi funkcioniše kao raštimovan orkestar“, rekao je predsednik Vučić.

Dodao je da su stavovi ministra različiti ne samo kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji već i da postoje i neka druga neslaganja.

„To su stvari koje ćemo morati da menjamo. Videćemo kako ćemo to rešiti, da li ćemo ići na izbore. Ja uvek izlazim u susret i političkim protivnicima. Hoćete izbore? Nemam problema. Dobićete. Samo kažite“, rekao je predsednik Vučić i ocenio da „šest meseci u istorijskom smislu nije dugačak period.

Istakao je da će prema političkim protivnicima i onima koji drugačije misle uvek imati poštovanja i „da neće po svaku cenu čuvati fotelju“.

„Ja mislim da je to poštovanje prema onima koji drugačije misle. Ja neću da budem kao Bojan Pajtić, čovek koji je čuvao fotelju sa četiri odsto do poslednjeg dana“, naveo je predsednik Vučić.

Naveo je da opozicione političare ne zanima francusko-nemački plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine već da je jedino što ih zanima kako da ga napadnu.

Kao što ih danas nije interesovalo da li ćemo imati policajce, učitelje i psihologe jedino što ih je interesovalo je da kažu „Vučiću otkinućemo ti glavu“, ocenio je predsednik Vučić.

„Deca ne gledaju rijalitije, ali spremni smo da razgovaramo o tome“

Predsednik Vučić izjavio je večeras da je spreman da se otvori rasprava u društvu o rijaliti programima za koje se ocenjuje da negativno utiču na mlade.

Tokom gostovanja predsednika Vučića emitovan je deo iz rijalitija „Veliki brat“ koji se emitovao na TV B92, a predsednik Vučić je upitao „da li je on taj koji je zarađivao pare na njima“.

„Ja ni na jednom rijalitiju ne zarađujem pare“

„Ja mislim da su rijaliti ovog tipa odvratni. Nisam nikada gledao, besmisleno mi je da gubim vreme na gluposti. Postavlja se pitanje da li stvarno mislimo da je to uzrok, imate daljinski pa okrenete. Deca ovo ne gledaju više, to je prošlo vreme. Ovo gledaju ljudi od preko 55 i 60 godina da nekako prođe vreme, da dobiju zanimaciju, ali nije to problem“, rekao je predsednik Vučić.

Kako je rekao, spreman je da razgovara i o tome, ali i poručio da „ako ćete da ukidate rijalitije, ukidajte i one na kojima danas zarađujete pare“.

„A ja ni na jednom rijalitiju ne zarađujem pare. Spremni smo da otvorimo tu vrstu rasprave u društvu, nikakav problem, samo da nam to ne služi kao razlog za pronalaženje krivca tamo gde krivca nema u potpunosti, ili bar većim delom“, rekao je predsednik Vučić.

„Sve što ima nasilje, oružje i psovke zarađuje novac“

Tokom emisije emitovan je i video post u kojem mladić vrlo konkretno poziva na nasilje, a koga je, inače pratio i K.K. koji je ubio vršnjake u OŠ „Vladislav Ribnikar“, a predsednik Vučić je rekao da su takvi snimci na telefonima dostupni deci 24 sata, kao i da deca TV i ne gledaju.

„Maloletni ubica je bio pratilac ovog profila. Snimak je skinut, ali BIA je našla sve. Teško je sada pronaći uzročnu vezu. On je ovo nesumnjivo gledao, dečak ubica. Sada se postavlja pitanje kako da regulišemo ovaj sadržaj. Ovakav sadržaj nije zabranjen, ovi momci koji su to napravili zarađuju novac od tih pregleda. Sve što ima nasilje, oružje i psovke zarađuje novac“, istakao je predsednik Vučić.

„Tajkunski mediji sve slažu u naslovima i baš ih briga“

Predsednik Vučić je dodao da prosečno gledamo video osam do 10 sekundi, a prosečno zadržavanje na vesti je dve ili tri sekunde tek toliko da se vidi naslov i odatle, kako je naveo, manipulacija kod tajkunskih medija.

„Zato sve slažu u naslovima, oni posle ne slažu toliko, slažu pomalo, ali slažu sve u naslovu i baš ih briga. I da ih neko tuži, ja nikog ne tužim, ali i da tužim, mogu da kažu, pa čekaj, napisali smo u tekstu, a to što ga niko nije čitao…“, rekao je predsednik Vučić.

„Tražite ostavku Vučića, ostavku vlade? Hajde da sve to uradimo odjednom i nema problema“

Predsednik Vučić najavio je dalje podmlađivanje i napredak Srpske napredne stranke na vanrednoj sednici skuštine stranke 27. maja, a političkim protivnicima poručio da ne brinu za svoje političke zahteve i kažu kada žele izbore.

„Očekuje nas mnogo toga tokom maja meseca. Ne moraju da brinu što se tiče političkih zahteva i prilike da pokažu svoju snagu naši politički protivnici. Spreman sam da nam kažu kada žele u septembru, oktobru, novembru, decembru, januaru, šta god žele, samo da ne bude „hoću jedne, druge treće“… Ne pitate se samo vi u ovoj zemlji. Da idemo lepo u jednom trošku. Tražite ostavku Vučića, ostavku vlade? Hajde da sve to uradimo odjednom i nema problema“, rekao je predsednik Vučić.

Na pitanje kakve promene najavljuje u stranci za 27. maj, predsednik Vučić je rekao da najavljuje „dalje podmlađivanje, dalji napredak stranke“.

„Ta stranka je kor stranka srpskog naroda i građana Srbije, kao što je HDZ u Hrvatskoj, kao što su socijalisti u Rumuniji, kao što je GERB u Bugarskoj ili CDU u Nemačkoj“, naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je dodao da je Srpska napredna stranka temeljna stranka naroda, koja će uvek biti stranka niže srednje i srednje klase, a ponekad i više srednje klase.

„Može Srpska napredna stranka da izgubi kada se svi ujedine, jedne izbore, sledeće će da pobedi opet i tako će biti u budućnosti“, poručio je predsednik Vučić.

Na konstataciju da 10 godina postoji situacija „svi na jednog, svi na Vučića“, predsednik Vučić je rekao da to ljudi vide i da nije tako, ne bi Srpskoj naprednoj stranci dali toliko poverenje.

„Ljudi su to znali da izaberu i pokažu na prethodnim izborima“, ocenio je predsednik Vučić.

„Oštetio sam stranku zbog priča o Ukrajini jer nisam pričao velikopatriotske priče“

Istakao je i da je on oštetio stranku zbog priča o Ukrajini jer nije govorio o velikopatriotskim pričama za razliku od onih koji su rekli da su za sankcije Rusiji i istakao da Srbija i dalje nije uvela sankcije Rusiji.

„Nisam se zaklinjao ni u šta, ali moje nezaklinjanje, moja reč učinićemo ono što možemo da sačuvamo poziciju iz zaključaka saveta za nacionalnu bezbednost, mnogo više znači nego njihove zakletve“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je naglasio da svakako ne može da učestvuje na sledećim izborima, ali da će „dati sve od sebe da ovi koji su danas oskrnavili Srbiju ne pobede“ i da će dati sve od sebe da pobedi Srbija.

„Uvek sam se borio, imao dovoljno energije, ali molim svakog gledaoca, lepo je kad pustite to „majku ti Angelinu“, „ubiću te kao psa“, „puškom da ti otkinem glavu“…. . Kad ih vidite danas i kad vam pričaju o obrazovanoj Srbiji, pričaju vam organizator skupa Srđan Milivojević, Milovan Brkić i Zlatanović… Ja hoću da obrazovana i pristojna Srbija pobedi takve. Vaši lideri su obrazovani? Koji tačno? O čemu govorite? Sve je prevara“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je dodao da uvek smatra da su izbori rešenje.

Onima koji kažu da vlast nema legitimitet, poručio je da „skupe onih 85“, kao što su rekli i da se onda ide na glasanje o predsedniku i vladi.

„Tražite ostavku? Nema problema“, rekao je predsednik Vučić i dodao: dobićete sve, čućete sve šta dobijate za 20-ak dana.

„Tražite ostavku? Nema problema. Nije uvek jednostavno slušati i trpeti, milione dnevno izgovorenih laži“

Predsednik Vučić je dodao da nije uvek jednostavno „slušati i trpeti, milione dnevno izgovorenih laži“.

„Ono što je za mene najteže da trpim je to da je ovo meni 50. ili 60. krizna situacija, obično izazvana objektivnim okolnostima, poplavama, migracijama, koronom…Kad god osete da postoji takva krizna situacija, uvek prvi pacovi napuštaju brod, misleći da im je to prilika da pređu na drugu stranu i pokažu da su tamo bili“, naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je dodao da nema problem kada to uradi deo simpatizera, čak i deo članstva, ali da ima problem kada to rade direktori javnih preduzeća ili njihovi najbliži saradnici i supružnici.

„A sećam ih se kakva su kola vozili pre 10 ili pet godina, a kakva danas voze. Tad nisu imali kuću u Crnoj Gori, a sad imaju i pored toga ne znam koliko stanova još u Beogradu na vodi“, rekao je predsednik Vučić.

Naglasio je i da je srećan i ponosan kad vidi političke protivnike u Beogradu na vodi.

„To svi oni koji su hteli puškama da brane da se to izgradi, da se to sruši. Sad su češće tamo i već vidim da su neki od njih kaparisali stanove. Čestitam im, nikad mi neće pasti na pamet da ih zbog toga kritikujem“, rekao je predsednik Vučić i dodao da kada bi on birao, tamo bi živeo, ali ne može.


(Danas, TV Hepi)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte