Naslovnica ŽIVOT Vojnik Ukrajine preplivao Dnjepar na splavu od plastičnih flaša i predao se...

Vojnik Ukrajine preplivao Dnjepar na splavu od plastičnih flaša i predao se Rusima

Ukrajinski vojnik je preplivao Dnjepar na splavu napravljenom od praznih plastičnih flaša i predao se ruskoj vojsci, a prethodno je kontaktirao rusku vojsku preko čet-bota Free soldier, rekli su za RIA Novosti izvori u ruskim agencijama za sprovođenje zakona.

„Ukrajinski vojnik je preplivao Dnjepar na vezanim praznim flašama za vodu. Ranije nas je kontaktirao pomoću bota za povratne informacije o vojnicima. Njegov prelazak se pripremao oko tri meseca.

Prema rečima sagovornika agencije, vojnik je rekao da planiraju da u bliskoj budućnosti delimično prebace njegovu brigadu u pravcu Harkova, zbog čega je odlučio da pobegne.

Glavnokomandujući ukrajinskih trupa Aleksandar Sirski je 5. juna objavio tešku situaciju na Pokrovskom, Kurahovskom, Kupjanskom i Harkovskom pravcu.

Istovremeno, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je ranije prepoznao tešku operativnu situaciju na harkovskom pravcu i konstatovao „taktički uspeh“ ruskih trupa.

Ranije je bivši agent CIA Lari Džonson izvestio da su zbog loše obuke nedavno mobilisani vojnici Oružanih snaga Ukrajine praktično nespremni za borbene sukobe na frontu i brzo ginu. Zbog toga se mnogi radije predaju.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social