Vladimir Gajić: Tadić i Jeremić izgubili vlast jer nisu hteli da potpišu a onda je Zapad doveo Nikolića i Vučića

       

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da Srbija nikada ne sme da prizna samoproglašeno Kosovo, da dozvoli da bude „pretvorena u rudarsko okno“, a ni da uvede sankcije Rusiji, jer bi time od svog velikog saveznika stvorila budućeg neprijatelja.

„Srbija mora da postavi crvene linije koje ne sme da pređe po bilo koju cenu. Ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić samo čini ustupke, a nikada ništa nije dobio, i u tome je njegova odgovornost. Sa druge strane, krajnji cilj Aljbina Kurtija je ujedinjenje Kosova i Albanije i spreman je da izazove eskalaciju kako bi se Srbi odselili sa Kosova i Metohije“, rekao je Gajić zrenjaninskoj televiziji KTV.

Gajić je naveo da je potpisivanje Briselskog sporazuma „veleizdajnički akt“.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Takav sporazum odbili su da potpišu Boris Tadić i Vuk Jeremić i verovatno su zbog toga izgubili vlast. Zapad je pomogao Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću da dođu na vlast i efekat je bio potpisivanje Briselskog sporazuma“, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović „ministarka Rio Tinta“, dok je Zorana Mihajlović bila lobista te kompanije.

„Ako Srbija padne pod uticaj velikih svetskih kompanija, koje imaju interese u oblasti rudarenja, biće pretvorena u Kongo, sprženu zemlju i rudarsko okno. To se ne sme dozvoliti“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da aktuelna vlast Aleksandra Vučića ne može da bude pobeđena bez saradnje levice i desnice, odnosno građanskog i nacionalnog pola političke scene.

„Cela opozicija je na prethodnim izborima osvojila oko 1,2 miliona glasova, a Vučić je dobio 2,2 miliona, što je gotovo duplo više. Potrebno je da deo njegovih glasača pređe na našu stranu, i opozicija bi trebalo da reši kako da do njih dođe“, zaključio je Gajić.

(Beta)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte