VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Stefanovića ne optužujem ja već njegovovi bivši saradnici – Treba pitati Dijanu Hrkalović zašto je baš mene htela za advokata

Advokat Vladimir Đukanović izjavio je da on nije ništa loše rekao o ministru Nebojši Stefanoviću, već da ga u svojim izjavama optužuju njegovovi bivši saradnici.

Đukanović je na televiziji Pink rekao da ne koristi svoj politički uticaj u sudskim procesima u kojima učestvuje kao advokat, i da i on „ima pravo da radi i živi“ i da treba „pitati Dijanu Hrkalović zašto je baš njega htela za advokata“.

Ponovio je da je predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe po Ustavu član Visokog saveta sudstva, da je to sada promenjeno, i poručio da bez obzira na to „u novom sazivu nipošto ne želi da ostane na čelu tog odbora jer mu je to donelo samo štetu“.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Đukanović je više puta ponovio da ne komentariše tuđe slučajeve, i da ako smatraju da je problematično, novinari ne treba da pozivaju advokate u emisije.

Govoreći o Stefanoviću, Đukanović je rekao da je predložio sudu da ga pozove kao svedoka i da se on u tom slučaju „mora odazvati pozivu ako ga sud pozove“.

Dodao je da je „čudno“ što su svi Stefanovićevi saradnici koje je sam birao, sada na optuženičkim klupama, a on od njih „pere ruke“.

Naveo je da nije eksplicitno rekao da Stefanovića treba optužiti, već da „ako se prati logika“ nije normalno da su saradnici optuženi, a Stefanović nije ni svedok.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(beta)