Vjačeslav Volodin: Kijev čini sve da se ruske trupe ne zaustave na granicama Donbasa

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je rekao da Kijev čini sve da se ruske trupe ne zaustave na granicama LNR i DNR.

Na plenarnoj sednici, Volodin je reagovao na govor predstavnika Komunističke partije, poslanika Sergeja Obuhova.

„Ukrajina se pretvorila u terorističku državu… Na to ne ćutimo. Činimo sve da rešimo pitanja koja se tiču osiguranja bezbednosti naših građana. Tačno ste rekli da se Ukrajina pretvorila u terorističku državu. Njihov predsednik je na čelu zločinačkog režima. Moramo učiniti sve kako bi specijalna vojna operacije bila uspešno završena“, rekao je Volodin.

„Što se tiče njihovih postupaka, naravno, oni su kriminalne prirode. I odgovor će biti veoma oštar… Dakle, oni sami čine sve da se naše trupe ne zaustave na granicama LNR i DNR. Izvode udare sa teritorije Harkovske oblasti i drugih regiona. Zato, Sergeje Pavloviču, moramo verovati u našu zemlju, verovati u njene oružane snage i sve će biti u redu“, rekao je Volodin.

Takođe je primetio da je „svet nepravedan“, te da je stav predsednika SAD i lidera evropskih država da rat u Ukrajini treba da traje što je duže moguće.

„Za njih su građani Ukrajine potrošni materijal. Oni ih snabdevaju oružjem da bi produžili oružani sukob“, dodao je on.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(Vostok)