„Videli smo da potpis i reč EU ne vredi ništa, sad je prilika da vidimo koliko vredi reč i potpis SAD“

„Ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost kao što je proglasila vojnu“, izjavio ministar Vulin.

„Šta zemlje članice EU zaista misle o Srbiji, pokazaće njihovo glasanje po zahtevu Prištine za njeno članstvo u SE. Ne moramo da čekamo još 20 godina da bismo znali da li EU želi Srbiju u svom članstvu, biće dovoljno da glasaju ili ne glasaju protiv prijema teritorije u organizaciju koju čine države“, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

„Do sada smo naučili da potpis Evropske unije vredi koliko i Briselski sporazum, ali sada je prilika da vidimo koliko vredi i reč Sjedinjenih Američkih Država. Sama najava da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savet Evrope je već kršenje Vašingtonskog sporazuma i Priština će ili biti kažnjena i zaustavljena, ili će se pokazati da je protiv Srbije dozvoljena svaka laž i da za Srbe nema ni prava ni pravde“, rekao je još Aleksandar Vulin, a preneto je u saopštenju MUP-a.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Dodaje i da „ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost, kao što je proglasila i vojnu“.

„Ako već neprijatelje ne možemo da izaberemo, hajde da bar biramo prijatelje“, rekao je Vulin, komentarišući zahtev takozvanog Kosova za prijem u članstvo Saveta Evrope.

Podsetimo, Priština je danas i zvanično podnela zahtev za članstvo u SE, a javnost Srbije o tome je izvestio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je otvorio Sajam automobila. On je, obraćajući se medijima, rekao da je pre pet minuta dobio informaciju da je Priština podnela zahtev.

Iz Saveta Evrope je potvrđeno da je taj zahtev primljen.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(b92)