„Kao i svi glumci, Zelenski se malo preigrao“

Profesor filozofije i analitičar Žarko Puhovski komentarisao je danas promenu u stavu javnosti prema ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom.

Puhovski je istakao da je Zelenski, kao i svi, kako kaže, uspešni glumci malo preigrava svoju ulogu i počinje da smeta svojim savetnicima. Puhovski za zagrebačku N1 tv. kaže da je funkcija Zelenskog postala važna onog dana kada je, suprotno savetima s polja, odlučio da ne napusti Kijev.

„Nakon toga je njegova uloga jako dobila na važnosti. Problem je u tome što on, kao i svi uspešni glumci, malo preigrava svoju ulogu pa počinje pomalo da smeta svojim savetnicima, od Nemačke nadalje, jer se previše ponaša kao moralna vertikala, a ne kao neko ko traži pomoć”, jasan je Puhovski.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

On je tako odgovorio na pitanje zašto je javnost onog Zelenskog, kome se na početku divila i opisivala ga u superlativima, sada počela da ga doživljava kao pomalo napornog i dosadnog.

Zagrebačka N1 tv. konstatuje da bi Zelenski ostao tek jedan u nizu onih koji su u politiku došli iz šoubiznisa da u njegovom mandatu na čelu Ukrajine Vladimir Putin nije odlučio da napadne ovu zemlju kako bi je, kako je rekao, očisto od nacista.

Zelenski je, piše portal zagrebačke N1 tv., od glumca u loše gledanoj seriji postao čelnik u kojeg su uprte oči celog svijeta. I dok su u prvim danima invazije na njegov račun stizali samo pozitivni komentari i divljenje, poslednjih sedmica situacija se pomalo menja.

Navode da su kritike na račun ukrajinskog predsednika stizale poslednih dana i iz sveta, a najoštrija je, kažu, bila ona bivšeg brazilskog predsednika Lule da Silve.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

“Ponekad gledam na televiziji predsednika Ukrajine kako govori, kako mu tapšu i kako dobija ovacije u evropskim parlamentima. Ovaj tip odgovoran je za rat koliko i Putin. Jer u ratu, nije kriva samo jedna osoba”, rekao je Da Silva u izjavi za magazin Tajm.

Ponašanje ukrajinskog predsednika Zelenskog, da Silva je, prenosi N1, nazvao “malo čudnim” i da izgleda, kako je naveo, kao „deo spektakla“.

„U britanskom je parlamentu, u nemačkom, u francuskom, italijanskom, kao da je u političkoj kampanji. Trebalo bi da je za pregovaračkim stolom”, naveo je Brazilac.

(tanjug)