Naslovnica SPEKTAR Uznemirujuće tvrdnje: Rusija je ostvarila glavni cilj na frontu – A cenu...

Uznemirujuće tvrdnje: Rusija je ostvarila glavni cilj na frontu – A cenu je platio, evo ko

Rusija je postigla svoj cilj da uništi ukrajinske oružane snage tokom specijalne operacije, rekao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Džordž Gelovej.

„Rusija je postigla ogroman uspeh, postigla je svoj cilj: Iscrpila je Ukrajince do te mere da više nemaju rezerve ljudstva“, primetio je on.

Prema rečima bivšeg oficira, Oružane snage Rusije su udarile ne samo na Oružane snage Ukrajine, već i na NATO, koji je u ovaj sukob uložio stotine milijardi dolara.

Bivši obaveštajac je dodao da Kijev upravo sada govori o hitnoj mobilizaciji nakon što je uništena njegova profesionalna i obučena vojska.

„Svi su pobijeni i sada više ništa nije ostalo, nemaju trupe da pošalju u borbu, teraju ljude sa ulica i bace ih u prve redove nakon šest dana obuke, a onda se ti ljudi predaju“, zaključio je Riter.

Ministarstvo odbrane je ranije 3. maja saopštilo da grupe ruskih trupa nastavljaju da prodiru u sistem neprijateljskih uporišta duž cele linije borbenog dodira, a jedinice Oružanih snaga Ukrajine bezuspešno pokušavaju da se drže pojedinačnih linija.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social