Naslovnica SPEKTAR Uznemirujuća najava sa Balkana- „Ako izgube u Ukrajini spaliće pola sveta“

Uznemirujuća najava sa Balkana- „Ako izgube u Ukrajini spaliće pola sveta“

Poraz kijevskog režima izgleda neminovan, Ukrajinu su napustili i njoj je preostalo samo da saopšti presudu, a sa time se odugovlači jer će Zapad posle toga morati da objašnjava uzroke propasti svoje politike, rekao je bugarski novinar Vasil Vasilev.

On je naveo i da su su sankcije imale obrnuti efekat i da dok EU tone, BRIKS jača.

Prema rečima Vasileva, jedan od načina da se skrene pažnja jeste novi rat, pri čemu su neke demokrate u SAD spremne bukvalno da spale pola sveta da bi ostali na vlasti.

– Ukrajinski rikošet najteže bi pogodio Bajdena i demokrate u SAD. Poraz Zelenskog doveo bi do njihovog ozbiljnog poraza na predsedničkim izborima ko god da je kandidat demokrata – ocenio je novinar.

Kako je dodao, potrebno je precizirati da kraj kijevskog režima nije ubrzalo to što je Vašington obustavio vojnu i finansijsku pomoć već je predviđanje da Zelenski tone bio uzrok prekida pomoći.

SAD su bile prinuđene da tako postupe da Bajdena ne bi povezivali sa tim krahom i njegovim posledicama.

– Da bi demokratu izabrali za predsednika potrebno je da obaveza pod nazivom Ukrajina padne u zaborav i da se umesto toga pojavi neki pobedonosni rat za Ameriku. Možda će izgledati čudno, ali neke demokrate u SAD su spremne da spale pola sveta samo da ne izgube Belu kuću. Odvući pažnju sa Ukrajine bilo je moguće samo uz pomoć nekog drugog rata – zaključio je novinar.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social