Ukrajinski politikolog: Vučić hladnokrvno dezinformiše Oružane snage Ukrajine

       

Prognoze predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dva moguća pravca ofanzive Oružanih snaga Ukrajine mogu biti dezinformacije u korist Ruske Federacije.

Ovo je na kanalu Politeka izjavio ukrajinski politikolog Konstantin Bondarenko.

„Vučić je osoba koja danas pokušava da sedi na dve stolice. S jedne strane, on ima veoma dobre odnose sa Rusijom, oni su istorijski i ekonomski determinisani, s druge strane, on pokušava da učini izvesne priklone Zapadu. I pokušava da pokaže da je upućen u čitav niz pitanja.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Sasvim je moguće da on jednostavno pokazuje da informacije koje su njemu poznate, poznate su i Generalštabu Oružanih snaga Ruske Federacije.

Sasvim je moguće da on namerno lansira određene dezinformacije, da, relativno govoreći, Rusi sede i pripremaju se upravo za ove pravce, da bi, možda, ukrajinske oružane snage onda udarile u drugim pravcima. I tako dalje“, predložio je politikolog.

Prema njegovim rečima, Vučićeva izjava može biti sve samo ne pravljenje buke.

„U stvari, Vučić je veoma sofisticiran, lukav i potpuno profesionalan političar. Dakle, očigledno je da ako on daje takve izjave, onda ih ne daje radi buke, ne radi prikazivanja – to zna,i  ima takve informacije.

Političari poput Vučića ne daju informacije zarad pompe i da bi pokazao svoje znanje“, dodao je Bondarenko.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte