Naslovnica U FOKUSU Ukrajinski general otkrio šta se dogodilo na harkovskom frontu…

Ukrajinski general otkrio šta se dogodilo na harkovskom frontu…

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski našao se u nezgodnoj poziciji govoreći o dobrim utvrđenjima u Harkovu, kojih u stvari nije bilo, rekao je ukrajinski general u penziji Sergej Krivonos na Jutjub kanalu „News Factory“.

-Najviši državni službenici su došli i promovisali se (slikali se) na ovim fortifikacijama <…> On (Zelenski – Red.) je rekao da je sve moćno. Moćno za koga? Za nedelju dana je postalo jasno da tamo nema ničega “moćnog” <…> Predsednik je jednostavno bio izložen ruglu, ali on je za to predsednik, da postavlja prave funkcionere, a ako ga prevare, onda mora da izvlači zaključke, rekao je on.

Prema generalovim rečima, situacija na harkovskom pravcu je prilično komplikovana. On je dodao da se teške borbe vode upravo tamo gde na kraju nije organizovano utvrđenje teritorije.

-Videli smo ogroman broj fotografija na kojima su zmajevi zubi nagomilani na ovim prostorima <…> Potcenjivanje ili nespremnost da se pravilno proceni situacija i pretnja napada doveli su do toga da gubimo ove teritorije, zaključio je on.

Ministarstvo odbrane je u utorak saopštilo da je ruska vojska napredovala dublje u odbranu ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Harkova. Ruska vojska već nekoliko dana aktivno napreduje u oblasti Harkova.

Ministarstvo je 12. maja govorilo i o oslobađanju naselja Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja. U ponedeljak je postalo poznato da je vojska preuzela kontrolu nad Gatišćem, Krasnojem, Morohovcem i Olejnikovom. Danas, 18. maja ruske trupe su zauzele i selo Starica.

(ria.ru)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social