Ukrajina zatražila evakuaciju – Rusija odgovorila: „Jedini izlaz je predaja, u suprotnom će biti likvidirani“

Ukrajina zatražila od Moskve evakuaciju zarobljenika iz fabrike Azot u Severodonjecku, javlja Raša tudej.

„Rusija će obezbediti izlaz za civile u fabrici đubriva Azot, ali će koristiti drugačiji plan od onog koji je Kijev zatražio“, saopštila je potom ruska vojska, obrazlažući tu odluku time da postoji bojazan da se iz blokade izvuku i ukrajinski vojnici.

Ranije danas potpukovnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko je za TV kanal „Rusija 24“ izjavio je da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine blokirani u fabrici „Azot“ i da mogu da spasu svoje živote samo ako se predaju.

„Ukrajinske trupe su tamo u katastrofalnoj situaciji, jer su lišene zaliha. Oni koji se sada nalaze u fabrici „Azot“ našli su se između čekića i nakovnja – s jedne strane stiskaju ih naše jedinice, a sa druge su kazneni (ukrajinski) odredi. Dakle, jedini ispravan izlaz za one koji se nalaze na teritoriji fabrike je predaja. Barem će ostati u životu. U suprotnom će biti likvidirani“, rekao je on.

Maročko je naglasio i da su civili u preduzeću zapravo u poziciji talaca.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(rt,vostok)