UDARNO: Kina napravila nepojmljivo oružje koje nadmašuje čak u ruskog Avangarda …

Kina je napravila dron koji brzinom nadmašuje rusku hipersoničnu raketu Avangard. Dron može da postigne brzinu od 30 MAHA.

Kina je počela da prestiže Rusiju u razvoju hipersoničnog naoružanja.

Dakle, prema pisanju kineskih medija, trenutno se priprema jedinstvena bespilotna letelica za početak masovne proizvodnje.

Sposoban je za brzinu od 30 MAHA, što je brže od hipersoničnih borbenih manevarskih blokova ruskog raketnog sistema Avangard.

Prema rečima Sohua, testovi jedinstvene bespilotne letelice su uspešno završeni i u toku su pripreme za početak serijske proizvodnje ovih dronova.

Ključni zadatak biće izvođenje izviđačkih misija i, prema nekim izvorima, nanošenje udara termonuklearnim oružjem.

Ruski stručnjaci su uspeli da ubrzaju hipersoničnu raketu Avangard do brzine od 27 MAHA, međutim, u NR Kini su značajno nadmašili ruski rekord, pogotovo što ovo nije borbena manevarska jedinica, već punopravna bespilotna letelica.

Ipak, uprkos povećanom učešću NR Kine u trci hipersoničnih tehnologija, postoje informacije da Rusija takođe razvija avion sposoban da leti hipersoničnim brzinama, međutim, za sada nema detalja i činjenica o tome.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs