UDARNO: Glavni brod ukrajinske mornarice je uništen – Niko ne zna šta se dogodilo – VIDEO

Prema nepotvrđenim vestima iz ruskih i ukrajinskih medija u ukrajinskim teritorijalnim vodama uništen je vodeći brod ukrajinske flote „Гетман Сагайдачный“.

Prema do sada dostupnim podacima, posada ratnog broda odlučila je da lično uništi fregatu u ukrajinskim teritorijalnim vodama.

Istovremeno, postoje nepotvrđeni izveštaji da su ukrajinski mornari namerno dezertirali, pošto je za sada nepoznata sudbina posade ratnog broda.

Prema ukrajinskim informativnim izvorima, ratni brod je miniran i dignut u vazduh kako bi se sprečilo njegovo zarobljavanje, pošto fregata nije mogla da bude odbranjena.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Ukrajinski izvori potvrđuju informaciju da je brod potopljen u ukrajinskim teritorijalnim vodama, međutim, za sada nema zvaničnih saopštenja komande ukrajinske mornarice.

Ranije se saznalo da je ukrajinska flota ostala bez svojih ratnih brodova samo sat vremena nakon početka ruske specijalne operacije, međutim, rusko Ministarstvo odbrane demantovalo je informaciju da je ruska vojska na neki način umešana u ovo.

Za sada prema nepotvrđenim informacijama sve može ukazivati i na sabotažu koju su izveli sami ukrajinski mornari.

Webtribune.rs