U Zagrebu uhapšena Brazilka koja je u telu švercovala kokain – Rendgenski snimak je otkrio

Mediji su došli do novih podataka o Brazilki staroj 28 godina koja je progutala 76 kapsula punih kokaina. Ona je odmah po sletanju bila pod lupom nadležnih.

Nakon što su početkom jula na Međunarodni aerodrom „Franjo Tuđman“ sletele dve tzv. mule iz Brazila sa ukupno 3,5 kilograma kokaina, 3. oktobra na istu tu lokaciju je došla Brazilka sa 76 kapsula kokaina.

Nepuni kilogram kokaina tačnije 990 grama otkrili su službenice carine kod 28-godišnje državljanke Brazila koja je, kako se otkrilo, progutala kapsule ispunjene ovom drogom.

U Zagreb je doletela iz Sao Paula preko Lisabona.

„Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je napravljen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah potom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njenog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb. „

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u telu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja“, kažu iz zagrebačke policije.

Po okončanju istrage, Brazilka je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podneta nadležnom državnom tužilaštvu.

Treći slučaj u nizu

I dok se još uvek pokušava otkriti koja je bila krajnja destinacija njezinim prethodnicima odnosno ko je bio kupac, pred hrvatskim ispektorima je novi izazov, a ne isključuje se da je dostave kokaina organizovala ista organoizacija.

Prethodno su u razmaku od osam dana tokom jula uneli u Hrvatsku 3,5 kilograma kokaina.

Muškarac je u prtljahu skrivao šest bočica kozmetičkih proizvoda sa 1500 grama kokaina, kao i dve vrećice bombona sa 43 paketića ‘teška’ još 927 grama iste droge.

Dama je, pak, nedelju dana kasnije na teritoriju Hrvatske doletela sa kilogramom kokaina ušivenog u grudnjak.

Kako doznajemo, 28-godišnja devojka iz Brazila je odmah po sletanju na aerodrom bila pod lupom službi s obzirom da je putovala rutom koja inače često služi krijumčarima u ostvarenju njihovih ciljeva i brzinske zarade.

Na pitanje ima li išta da prijavi i je li išta progutala rekla je da nema i da nije, a upućeni u problematiku nam otkrivaju da je tokom carinske kontrole bila izrazito smirena što možda povlači za sobom sumnju da joj to nije bio prvi put.

Krajnja destinacija bio joj je Zagreb, barem prema dosad utvrđenom jer kod sebe nije imala nikakvu novu kartu niti rezervaciju za neku drugu lokaciju.

Ova akcija je potvrda odlično obavljenog posla carinske službe i tesne saradnje granične policije i inspektora.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(jutarnji list)