U slučaju napada na Moskvu ovo su mete koje će Rusi ciljati u SAD

rusija

Državna televizija „Rusija1“ označila je vojne centre SAD u kojima se donose odluke kao potencijale mete raketa „Cirkon“ u slučaju da rakete SAD zaprete Rusiji.

Mete napada mogli bi da budu: zgrada Pentagona u Vašingtonu u kojoj se nalaze viši organi upravljanja Oružanih snaga i Komitet načelnika štabova; vladin kontrolni centar Kemp Dejvid; kontrolni centar predsednika SAD i komandni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči, u državi Merilendu.

Ta tri objekta se nalaze na istočnoj obali SAD. Na zapadnoj obali SAD potencijalne mete su centar za upravljanje strateškim ofanzivnim snagama Maklelan, u Kaliforniji, i centar za upravljanje nuklearnim snagama Džim Krik, u državi Vašingtonu, piše Sputnjik.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju Federalnoj skupštini saopštio da će hipersonična raketa „Cirkon“ moći da razvija brzinu od devet mahova i da ima domet od preko 1.000 kilometara. Ona će biti instalirana na brodovima i podmornicama.

U slučaju pretnje Rusiji, te rakete biće upotrebljene za gađanje komandnih centara u SAD, odakle se upravlja američkim sistemom PRO u Evropi.

Podsetimo, američki sistem PRO bi mogao da iskoristi rakete kratkog i srednjeg dometa za napad na teritoriju Rusije.

Ranije je kontra-admiral u penziji Vsevold Hmirov izjavio da raketa „Cirkon“ sa brodova Ratne mornarice Rusije garantovano može da pogodi cilj za pet minuta sa rastojanja od 500 kilometara od obale.

Takav supersonični sistem kao što je ’Cirkon‘ praktično probija svaki sistem PVO i PRO. Od njega nema zaštite.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju Federalnoj skupštini saopštio da supersonični morski sistem „Cirkon“ koji se pravi u Rusiji može razviti brzinu od devet mahova i leteti više od 1.000 kilometara. On će se koristiti na brodovima i podmornicama.