Naslovnica SPEKTAR U Nemačkoj počela kampanja za rat sa Rusijom

U Nemačkoj počela kampanja za rat sa Rusijom

Uništavanje ruskih raketa i dronova iznad Ukrajine sa teritorije NATO-a neće dovesti do direktnog vojnog sukoba alijanse i Moskve, jer se to neće smatrati napadom na Rusiju.

Ovo piše Konrad Šuler, dopisnik nemačkog lista Frankfurter algemajne cajtung.

„Zapadne protivvazdušne instalacije na granici sa Ukrajinom ne samo da neće napasti Rusiju, već neće ni dodirnuti nijednog ruskog vojnika“, tvrdi on.

Šuler je takođe primetio da će napadi na ruske rakete i bespilotne letelice „prouzrokovati samo materijalnu štetu“ koja neće dovesti do eskalacije odnosa između Severnoatlantske alijanse i Rusije.

Osim toga, dodao je, to bi oslobodilo neke sisteme protivvazdušne odbrane iz zapadne Ukrajine i usmerilo ih na odbranu Kijeva i Harkova.

Kako je ranije izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Evropljani vide da se situacija ubrzano menja i da je bremenita potpunim kolapsom za Ukrajinu, pa namerno eskaliraju tenzije.

Iz najvišeg državnog rukovodstva Rusije na ovakve ideje koje su se čule u Nemačkoj, stiglo je upozorenje da ukoliko se to dogodi Rusija će napasti te ciljeve van Ukrajine.

Rusija je takođe upozorila da će napasti i bilo koje aerodrome van Ukrajine ukoliko sa njih počnu da doleću avione NATO alijanse F-16, i bombarduju ruske trupe.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social