Tinejdžer (18) Pacifikom plutao 49 dana bez vode i hrane – VIDEO

brodolomac Aldi Novel Adilang2

Indonežanski tinejdžer Aldi Novel Adilang preživeo je 49 dana sam na Pacifičkom okeanu nakon što je oluja njegovu malu drvenu barku otkinula sa vezova i poslala na putovanje duže od 2.500 kilometara, a konačno je spasen u blizini ostrva Guam, američke teritorije u Pacifiku.

AP navodi da je 18-godišnji Adilang nakon nedelju ostao bez hrane koju je imao kod sebe i da je potom preživljavao loveći ribu i cedeći morsku vodu kroz odeću kako bi imao šta da pije.

Adilang je u izjavi ovoj agenciji kazao da je na barci, koja je naziva rompong, uključivao lampu svaki put kada bi ugledao neki brod da prolazi blizu i da se i ne seća koliko ih je prošlo „ne znajući za njegovu nesreću“.

„Mislio sam da nikada više neću videti roditelje, pa sam se molio svakog dana“, kazao je Adilang koji se početkom ovog meseca vratio u svoje malo priobalno selo u Indoneziji.

Indonežanski konzulat u japanskom gradu Osaki saopštio je da je tinejdžera spasio brod koji je kod obala Guama plovio pod panaskom zastavom i da se Adilang početkom ovog meseca s indonežanskim zvaničnicima vratio u rodnu zemlju.

Indonežanski diplomata iz ovog konzulata Fadžar Firdaus izjavio je listu „Džakarta post“ da im je „Aldi kazao da je bio uplašen i često plakao“.

„En-Bi-Si njuz“ navodi da je Adilang lokalnim medijima ispričao da je posle nekog vremena stekao naviku svakog jutra lovi ribu, a popodne čita Bibliju koju je poneo sa sobom.

Navodi se da je oko njegovog romponga jednog dana počela da kruži ajkula.“Mogao sam samo da se molim da će ajkula da ode“, rekao je Adilang.

https://youtu.be/HnUVm127ALM

(Tanjug)