Naslovnica SPEKTAR The National Interest: Ruska ekonomija postavlja rekorde dok Zapad trpi sankcije

The National Interest: Ruska ekonomija postavlja rekorde dok Zapad trpi sankcije

Kako navodi izdanje, u ovom trenutku, nakon uvođenja restriktivnih mera protiv Ruske Federacije, evropske zemlje su se suočile sa dvostrukim problemom: nedostaju im energetski resursi zbog smanjenja uvoza iz Rusije, i rast cena energenata dovodi do veće inflacije.

Sankcije koje su zapadne zemlje uvele Rusiji nisu uspele da unište rusku ekonomiju. Ovaj zaključak je doneo američki časopis The National Interest.

Izdanje piše da su visoke cene roba i sposobnost Ruske Federacije da izvozi naftu, gas, zlato i žito doprineli tome da je u drugom kvartalu ove godine spoljnotrgovinski suficit Rusije iznosio rekordnih 70,1 milijardu dolara. Ruska nacionalna valuta je zauzvrat pokazala zavidnu stabilnost, dostigavši pokazatelje iz 2015. u odnosu na evro.

Kako navodi izdanje, u ovom trenutku, nakon uvođenja restriktivnih mera protiv Ruske Federacije, evropske zemlje su se suočile sa dvostrukim problemom: nedostaju im energetski resursi zbog smanjenja uvoza iz Rusije, a rast cena energenata dovodi do veće inflacije.

U materijalu se navodi i da ograničenja donose više problema celom svetu nego samoj Rusiji, a u pogledu ekonomskog razvoja zemlja „nije pretrpela ni gram štete“.

Ranije je francuski bankar Filip Vilen izneo mišljenje da je zapadna ekonomija ugrožena zbog stalnog širenja sankcija Rusiji.

Finansijer se pita zašto lideri država, uvodeći „sankcije bez presedana protiv najvažnijeg dobavljača zemlje, a to je Rusija“, o ovom pitanju nisu razgovarali sa svojim biračima i predstavnicima privrede.

Sve ono što ne objavljujemo na drugim mrežama zbog cenzure možete pratiti na našem Vkontakte kanalu

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs