Teški dani za Ukrajinu: Ruske trupe menjaju pravac

Oružane snage Rusije su značajno povećale brojnost kontingenta u zoni Specijalne vojne operacije, što je omogućilo jačanje linije odbrane, kao i neutralisanje pretnje od militanata Oružanih snaga Ukrajine.

Pozivajući se na vojne stručnjake iz Ukrajine, detaljno su govorili o prebacivanju ruskih trupa u dva pravca odjednom, a takođe su objasnili zašto su se Oružane snage Ukrajine našle u teškoj situaciji.

Analitičari su primetili da je Ruska Federacija izvršila pregrupisavanje trupa u pravcu Zaporožja i Donjecka, što je omogućilo Oružanim snagama Rusije da steknu nadmoć nad neprijateljskim snagama. Trenutno se sprovode dodatna rešenja za jačanje linije odbrane u slučaju neprijateljskog napada.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu.

Novinari su sigurni da je za Oružane snage Ukrajine nastupila prilično teška situacija, budući da Oružane snage Rusije imaju brojčanu i borbenu nadmoć. Dakle, prebacivanje ruskih trupa u dva pravca učinilo je Kijev nervoznim. Stvar je u tome što ukrajinski militanti svakim danom sve više gube svoj borbeni potencijal, zbog čega nisu u stanju da preduzmu nikakva aktivna dejstva na liniji fronta.

„Postoje teška situacija za Oružane snage Ukrajine, jer se svakim danom sve više trupa prebacuje sa teritorije Rusije u Ukrajinu. To su dva pravca – Bahmut i Zaporoški pravac “, objasnili su autori članka.

Webtribune.rs