Naslovnica ŽIVOT Svaki dan jedna šolja ovog napitka kao neprobojna zaštita od raka

Svaki dan jedna šolja ovog napitka kao neprobojna zaštita od raka

[adsenseyu2]

VBLJHEG34287HF

[adsenseyu3]

Nedavna studija sprovedena od strane naučnika našla je da jedinjenje u zelenom čaju bogatog antioksindantima može biti u stanju da uništi ćelije raka, ostavljajući zdrave ćelije potpuno nepovređene.

Jedinjenje odgovorno za mnoge beneficije zelenog čaja je ono koje se zna da štiti od raka, poznato kao EGCG. Jedinjenje je detaljno proučavano zbog svoje sposobnosti što sprečava rak, međutim povećava metabolizam, štiti mozak  i usporava proces starenja.

Iako je pokazano u prethodnim studijama da EGCG ubija ove ćelije raka, naučnici nisu bili sasvim sigurni zašto je to tako.

Nedavna studija ih je približila razumevanju, što sugeriše da EGCG može izazvati proces u mitohondrijama koja dovodi do smrti ćelije raka.

[adsenseyu1]

Džošua Lambert, profesor izjavio je:
“  EGCG uzrokuje formiranje reaktivnih vrsta kiseonika u ćelijama raka, koji šteti mitohondrijama. Mitohondrije reaguju na što više kiseonika. „

U svom oslabljenom stanju, ćelije raka na kraju podležu EGCG u potpunosti i one umiru.
Istraživači su takođe napomenuli da protein naziva sirtuin 3 (SIRT3) je od ključnog značaja za proces funkcije mitohondrija, koja je pogodjena EGCG.
„On igra važnu ulogu u funkciji mitohondrija. EGCG selektivno utiče na aktivnost sirtuina 3 u ćelijama „. 

Dokazano je da EGCG nije prouzrokovao štetu normalnim ćelijama. U stvari, izgledalo je da povećava zaštitnu sposobnost normalnih ćelija.

Sledeći korak je da se EGCG testira na životinjama i ljudima.

Odatle, oni se nadaju da će tretman protiv raka biti bez svih neželjenih efekata izazvanih konvencionalnim tretmanima poput hemoterapije.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]