Naslovnica IZA OGLEDALA STIVEN HOKING ŠOKIRAO SVET: Mutirani virusi u vakcinama su pretnja, mogu da...

STIVEN HOKING ŠOKIRAO SVET: Mutirani virusi u vakcinama su pretnja, mogu da unište čovečanstvo

hoking2

Stiven Hoking je rekao novinarima da veruje da vakcinacija predstavlja pretnju za postojanje čovečanstva u bliskoj budućnosti.

Govoreći za Radio Times pre svog predavanja na BBC, profesor Hoking je rekao: “Suočavamo se sa nizom pretnji: nuklearni rat, globalno zagrevanje i genetski modifikovani virusi.“

Činjenica da su genetski modifikovani virusi rangirani među verovatnoćama poput nuklearnog rata, od strane jednog od najbistrijih pojedinaca na svetu, bi trebala da bude veoma alarmantna. Izraz “genetski modifikovani virusi“ obuhvata različite stvari. Pored mogućnosti da se neki od najtežih virusa u istoriji transformišu u oružje za masovno uništenje, postoji takoše i sve veće prisustvo genetski modifikovanih sojeva virusa u vakciji. Oni mogu takođe predstavljati razlog za zabrinutost.

[adsenseyu1]

Mnoge od današnjih najčešćih vakcina sadrže genetski modifikovane viruse, ili oslabljene verzije originalnog virusa. Navotno, ove “oslabljene osobine“ bi trebalo da su dovoljno lake za telo da se izbori protiv njih, ali postoji jedan ključan faktor koji mnogi zaboravljaju: virusi mutiraju. Iako su ove osobine izmenjene, oni su još uvek u stanju da postanu nešto snažnije i štetnije. Vakcine su, na ovaj način, potencijalni vektor bolesti ili drugih stanja.

Vakcine protiv dečije paralize (polio vakcine) su najbolji primer toga šta se može desiti kada vakcina krene naopako. Ne-polio akutna flakcidna paraliza (NPAFP) je stanje koje je postalo široko rasprostranjen problem u Indiji nakon masovne vakcinacije protiv dečije paralize.

Smatra se da je bolest zapravo gora od same dečije paralize. Natural News su izvestile da “The Indian Journal of Medical Ethics (IJME) objašnjava da, klinički, NPAFP se ne razlikuje od dečije paralize. Međutim, prema rečima Kancelarije medicinske i naučne pravde (OMSJ), NPAFP je duplo smrtonostnija od dečije paralize, a još nije ni bio problem u Indiji pre predstavljanja masovnih kampanja vakcine protiv dečije paralize.“

Indijski nacionalni projekat za polio nadzor je takođe utvrdio da je broj slučajeva NPAFP porastao direktno u odnosu na povećanje polio vakcinacije. Ovo udruženje ukazuje na to da se NPAFP javlja kao nuspojava polio vakcine. I naravno, NPAFP nije jedino stanje povezano sa polio vakcinama.

Drugo stanje koje karakterišu paralitički simptomi slični ili identični onima izazvanim divljim tipom dečije paralize, takođe se pokazuju nakon primene polio vakcine. Ovo stanje je poznato kao polio paraliza povezana sa vakcinom, ili VAPP. Natural News su izvestile:

“Izgleda da je indijska kampanja polio vakcina indukovala novu epidemiju mnogo lošijeg tipa polio paralize, koja je još opasnija onego prva. I na osnovu brojki, ukupna stopa posebno NPAFP je sada 12 puta veća u Indiji, prateći kampanju polio vakcina, sa enkim delovima zemlje gde je su prijavljene stope i do 35 puta veće.“

HPV vakcina Gardasil je takođe bila povezana sa ogromnim negativnim efektima, daleko gorim od bolesti za čije je sprečavanje navodno napravljena. Gardasil je četvorovalentan humani papiloma virus rekombinantne vakcine koja sadrži – pogodili ste – genetski modifikovan virus.

[adsenseyu5]

A ipak, studija sprovedena od strane Journal of the American Medical Association je otkrila da je vakcina neočekivano izazvala epizode padanja u nesvest i krvne ugruške opasne po život, kao dodatak ostalim stanjima poput Gijen-Bareovog sindroma – gde imuni sistem organizma napada periferni nervni sistem i izaziva paralizu. Ono što najviše zabrinjava je to da je u izjavi dostavljenoj medijima, saopšteno da se mnogi od ovih neželenih efekata javljaju nesrazmerno; drugim rečima, efekti kao što su zgrušavanje krvi i nesvestica su se javljali više nego što bi trebalo.

Pored zabrinutosti oko efekata koje vakcine već imaju, postoji još jedan veliki rizik koji predstavljaju genetski modifikovani virusi. Vidite, uprkos egu moderne nauke i biotehnologije, mi jednostavno ne možemo predvideti sa sigurnošću šta će ovi modifikovani virusi postati.

Mutacija modifikovanih virusa može da bude veoma štetna, a može čak i dovesti do izbijanja novih bolesti – kao u Indiji. Dok proizvođači vakcina žele da veruju da su mislili na sve, broj ljudi koji su već oštećeni pokazuje da oni očigledno ne znaju sve ono što misle da rade.

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]