Šta se dogodilo sa Kim Džong Unom? – Kopija ili original?

Severnokorejski vođa Kim Džong Un (37) u poslednjih nekoliko meseci je vidno izgubio kilograme, a veruje se da ih je skinuo čak 20, prenosi Gardijan.

Južnokorejska nacionalna obaveštajna agencija odlučila je najmodernijim tehnologijama da analizira naglo mršavljenje Kim Džong Una. Smatraju da diktator želi da ostane zdrav dok pokušava da vrati naklonost javnosti koja je poljuljana jer se zemlja suočava s velikim ekonomskim problemima, rekla je južnokorejska špijunska agencija.

Zdravlje severnokorejskog vođe u fokusu je svetske javnosti već mesecima, nakon što se pojavio vidno mršaviji. Na fotografijama koje kruže medijima može se primetiti velika razlika u gubitku njegove kilaže.

Spekulisalo se i da je Kim Džong Un smrtno bolestan, a za zemlju je problematično to što još uvek nije imenovao svog naslednika na čelu već ionako osiromašene zemlje, kojoj je glavni fokus na nuklearnom naoružanju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Uprkos njegovoj vidno mršavijoj pojavi, iz Severne Koreje poručuju da mršavljenje nije rezultat ozbiljne bolesti nego dovođenja u formu.

Kim koristi dvojnika?

Ali glasine ipak nisu utihnule jer svetski tabloidi pišu da Severna Koreja zapravo koristi dvojnika koji se umesto vođe pojavljuje u medijima, dok pravi Kim Džong Un leži u bolesničkom krevetu.

Nacionalna obaveštajna služba (NIS) je te optužbe odbacila, rekavši da je njegova ukupna težina sa 140 kilograma pala na 120 kilograma, dok njegova visina iznosi 170 centimetara.

Kim je za političke javne aktivnosti angažovan samo 70 dana u godini, a ove godine to pojavljivanje je povećano za čak 45%. Možda je upravo ta iscrpljenost rezultat njegovog mršavljenja.

Naime, nakon otprilike 10 godina na vlasti, Kim pokušava da prenebregne ono što se čini kao najteže razdoblje njegove vladavine, izazvano ekonomskim problemima koji su pogoršani pandemijom koronavirusa.

Severna Koreja još nije prijavila nijedan slučaj zaraze koronavirusom. Dok stručnjaci dovode u pitanje njene tvrdnje, državnik Ha Tae Keung je rekao da država još nije primetila znakove širenja globalnog virusa.