Naslovnica SPEKTAR Šta je otkrio osnivač američke privatne vojske „Blackwater“ u intevjuu Karlsonu…

Šta je otkrio osnivač američke privatne vojske „Blackwater“ u intevjuu Karlsonu…

Rat u Ukrajini neće se dobro završiti ni za kijevski režim ni za Zapad. Na Zapadu sve je više onih koji to shvataju. Među njima su i svetski poznati tlevizijski komentator Taker Karlson i osnivač privatne vojne kompanije Erik Prins.

Evo dela njihovog razgovora:

KARLSON: Sve je komplikovano i osetljivo, ali ne razumem kako je Bela kuća mogla da pošalje Kamalu Haris na Minhensku bezbednosnu konferenciju da kažete Zelenskom pred kamerama: „Želimo da uđete u NATO.“ To samo govori da hoćemo rat, da smo želeli da Rusi upadnu. Zašto Bajdenovoj administraciji to treba?

PRINS, osnivač američke privatne vojne kompanije Blackwater: Možda su toliko glupi.

KARLSON: Jesu glupi. Definitivno su glupi. Toni Blinken je stvarno glup.

PRINS: To potvrđuje i održavanje rok koncerta u Kijevu u vreme velikih neprijateljstava i dok ukrajinska vojska trpi poraze. Došao je tamo u posetu i popeo se na scenu.

KARLSON: Imamo video o tome.

PRINS: Bio je na sceni sa gitarom. To podseća na Nerona koji je svirao violinu u vreme požara u Rimu.

KARLSON: Blinken je očigledno dete. LJutito, destruktivno dete. Ali, kuda sve ide? Šaljemo Ukrajini još 60 milijardi dolara…

PRINS: Najveći deo tog novca ide pet najvećih američkih vojnih izvođača. Za zamenu pet puta skupljeg oružja koje smo već poslali Ukrajincima. Odnosno, ako im pošaljemo nešto

što je napravljeno pre deset godina, sada će koštati četiri do pet puta više. Dakle, ovo je ogromna prevara, koju plaća Pentagon, koji ne zna kako da jeftino kupuje stvari. To neće promeniti ishod rata. NJive se suše. Maj je i bliži se sezona tenkova.

KARLSON: Ponovo sezona tenkova?

PRINS: (smeh) Vreme je i dalje važno u ratu, a znate da ako je polje farmera prekriveno mokrim snegom, ono je veoma blatnjavo, veoma lepljivo. Nije najbolje mesto za tenkove.

KARLSON: Sezona je blata…

PRINS: Sa početkom juna počinje zabava. Mislim da je ruski medved gladan i da će se zabaviti. Rat je trebalo završiti, a nije trebalo ni da počne. Trebalo je nagoditi se o zamrzavanju frontova već posle šest meseci.

KARLSON: Pokušali su…

PRINS: Jesu, ali je Bajdenova administracija verovala da će američko oružje spasiti situaciju. Nije pomoglo, a situacija je šugava.

Rusi, ruski komandanti nisu idioti. Oni poznaju istoriju. Bitka kod Kurska, koja se odigrala severno od mesta gde se sada vode borbe, bila je najveća tenkovska bitka u istoriji.

To je bila poslednja ofanzivna operacija nemačke vojske protiv SSSR-a. Pokušali su da izvrše pritisak na pozicije kod Kurska sa severa i juga. Tu je bila izbočina. Rusi su znali da se nemačku trupe približavaju, pa su izgradili mnoge linije odbrane.

Ukrajinci su ozbiljno zakasnili da urae isto. Imaju mnogo problema sa korupcijom. Ispostavilo se da su sve odbrambene linije, koje je trebalo da izgrade, mnogo manje nego što je planirano ili da uopšte i ne postoje. Time su stvoreni uslovi za manevre, posebno za tenkove. Jer, kada se polja osuše, biće moguće manevrisati (tenkovima). Biće to veoma ružno leto. Veoma ružno za posmatranje.

KARLSON: Šta mislite da Rusi žele?

PRINS: Rekao bih da sada žele da apsolutno ponize Zapad. I da se pobrinu da više nikada nemaju problema sa Ukrajinom.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social