Naslovnica ŽIVOT Sprečite debljanje i začepljenje arterija ovim napitkom

Sprečite debljanje i začepljenje arterija ovim napitkom

[adsenseyu2]

dhsf4zu

[adsenseyu3]

Mnogi ljudi uzimaju otrovne lekove za snižavanja holesterola i krvnog pritiska koji ni na koji način ne smanjuju smrtnost od srčanih bolesti.

S druge strane, sok od nara zapravo sprečava oboljenja kardiovaskularnog sistema koja mogu izazvati srčani udar.

Jedna od najneverovatnijih kliničkih studija je bila sakrivena više od deceniju. Ona je sada isplivala u javnost i drago nam je da vas obavestimo da je u njoj dokazano da nar ima sposobnost da isceli vaše telo i spase na milione života od prerane smrti zbog srčanog udara.

Jedan od najvažnijih zaključaka studije je sledeći: „Konzumiranje soka od nara značajno smanjuje indeks ateroskleroze, čak i do 30% nakon godinu dana“.

Ne bi trebalo da nas iznenadi činjenica da je nešto prirodno mnogo bolje od veštački proizvedenih lekova koji su povezani sa brojnim neželjenim efektima. Sada je samo važno objasniti šta mi zapravo imamo od smanjenja indeksa ateroskleroze.

[adsenseyu1]

Sprečavanje ateroskleroze

Vaše arterije vremenom postaju nagomilane raznim oksidovanim mastima, imunim ćelijama i nekim drugim supstancama, zbog čega dolazi do stanja koje je u narodu poznato kao „začepljenje arterija“.

Kako arterije postaju sve deblje, manje je prostora za prolazak krvi i krvnog sadržaja.

Indeks ateroskleroze označava do koje mere su arterije začepljene, odnosno koliko su udebljane. Kada se arterije potpuno začepe, može doći do smrti.

Dakle, bilo šta što može spreči debljanje ili začepljenje arterija je veoma važno za sprečavanje ateroskleroze, a samim tim i smrtnosti od kardiovaskularnih oboljenja.

Živimo u svetu u kom su kardiovaskularne bolesti glavni uzročnici smrti i u kom preventivno pijemo na milione lekova koji samo smanjuju rizik od nastajanja kardiovaskularnih bolesti, ali ne sprečavaju umiranje ukoliko dođe do nastanka istih. Zašto je onda tako moćan efekat nara zanemaren?

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]