Naslovnica SPEKTAR Spoljnoobaveštajna služba Rusije: SAD traže zamenu Zelenskom

Spoljnoobaveštajna služba Rusije: SAD traže zamenu Zelenskom

Zapadu za sada odgovara da Zelenski ostane na funkciji, budući da je povezan sa finansiranjem rata i prihodima, koji su važni i za Kijev i zapadne proizvođače oružja, ali se u isto vreme priprema njegova zamena, pokazuju podaci ruske agenture.

Spoljnoobaveštajna služba Rusije dobila je podatke da SAD traže zamenu za Vladimira Zelenskog, navodi se u materijalu ruske agenture sa kojeg je skinut znak tajnosti i koji je objavljen u časopisu „Obaveštajac“ („Razvedčik“).

„Prema podacima koji stižu, Zapad je izuzetno zabrinut zbog dinamike javnog raspoloženja u Ukrajini.

Stejt department SAD i evropska spoljnodiplomatska služba konstatuju da među ukrajinskim građanima raste nezadovoljstvo zbog produžavanja sukoba sa Rusijom, ubrzano raste i apatija i jača nepoverenje u državne institucije, pogotovo što je Vladimir Zelenski, nakon isteka petogodišnjeg predsedničkog mandata 20. maja ove godine, više nema legitimitet“, navodi se u dokumentu.

Ipak, zvaničnici SAD i Evropa bi želeli da Zelenski ostane na ovoj funkciji još neko vreme, jer je „umešan u šeme finansiranja rata koje donose ogromne prihode i predstavnicima kijevskog režima i zapadnim proizvođačima oružja“. U ovakvoj situaciji, Vašington i njegovi saveznici pozivaju protivnike Zelenskog u Ukrajini da pokažu uzdržanost – „za sada“.

Istovremeno, Amerikanci su pojačali napore da pronađu alternativu lideru aktuelnog ukrajinskog režima, i iz tog razloga uspostavljeni su odgovarajući kontakti sa liderom partije „Evropska solidarnost“ Petrom Porošenkom i gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom, kao i još nekim pojedincima iz okruženja Zelenskog.

„Tajni rad se se obavlja sa šefom kabineta predsednika Ukrajine Andrejom Jermakom, bivšim glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim i bivšim predsednikom Vrhovne rade Dmitrijom Razumkovim.

Pretpostavlja se da će ovi pojedinci biti korisni u slučaju naglog pogoršanja situacije na frontu i potrebe za hitnom smenom lidera. Tada će biti moguće pripisati sav neuspeh Zelenskom i izabrati jednog od njih“, zaključuje Spoljnoobaveštajna služba Rusije.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social