Naslovnica SPEKTAR Šokantan plan protiv Putina: Moskva otkrila zamku Sjedinjenih Država

Šokantan plan protiv Putina: Moskva otkrila zamku Sjedinjenih Država

Čini se da sukob koji je izbio na Bliskom istoku, i dalje ne ostavlja Vašingtonu drugog izbora osim da pregovara sa Moskvom.

Štaviše, pošto se situacija na međunarodnoj areni ubrzano pogoršava, dijalog mora biti uspostavljen na najvišem nivou.

Zbog toga je, smatraju kineski stručnjaci, američkom lideru pripala čast da pozove Vladimira Putina na samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), koji se ovih dana održava u San Francisku.

Ovaj korak rukovodstva Sjedinjenih Država izazvao je širok odjek u svetskoj zajednici, koja je pomislila da je Vašington krenuo ka smanjenju stepena napetosti u odnosima sa Ruskom Federacijom.

Međutim, ovaj gest bi mogao da se ispostavi kao lukava zamka, specijalno postavljena za ruskog predsednika.

Uprkos činjenici da Vašington nije potpisao Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda (MKS), on bi mogao pristati na hapšenje Vladimira Putina, za šta je izdat nalog od strane MKS-a.

[adsenseyu1]

Međutim, Kremlj veoma dobro zna za šta su Sjedinjene Države sposobne, i stoga odlazak ruskog lidera na samit APEC-a se neće dogoditi ni pod kojim okolnostima.

„SAD nisu uspele da namame tigra sa planine“, prenose kineska izdanja.

Moskva je ljubazno zahvalila američkoj strani na gestu „prijateljstva“ i najavila, da će šef ruske delegacije u San Francisku biti zamenik premijera, Aleksej Overčuk.

„Tako je rukovodstvo Ruske Federacije, na čelu sa predsednikom, ne samo razotkrilo podmuklu fintu svog geopolitičkog protivnika, već je i zacrtalo jasan okvir odnosa“, prenose kineska izdanja.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social