Šokantan odgovor ruskog novinara nemačkom „Bildu“: Vaš Šolc i vi, njegovi saučesnici, ste ratni zločinci …

Nemačko izdanje Bild s nepoštovanjem se obratilo poslaniku Državne dume i novinaru Jevgeniju Popovu. Odgovor voditelja programa „60 minuta” nije se dugo čekao.

Nemačke novinare povredilo je poređenje nemačkih haubica PzH 2000 isporučenih Ukrajini sa nacističkim oružjem. Bild je rekao da su samohodne artiljerijske jedinice „divne“ i da je Popov „glavni Putinov propagandista“.

Ruski TV voditelj je odgovorio da ne može da pobroji sve laži u priči Bilda zbog previše njih. Na primer, prezime Popov postalo je ime, a izmišljene su i uvrede na račun reportera iz Nemačke.

„Sa haubicama je sve jasno: Vaš Šolc i vi, njegovi saučesnici, ste ratni zločinci. Naši pradedovi su spalili opremu vaših pradedova i od njih napravili čorbu od kupusa. Sada to radi naša vojska. Rezultat će biti isti. Siguran sam u to – nemojte sumnjati “, oštro je odgovorio Popov.

Ruski novinar je primetio da se u Nemačkoj jednostrano izveštava o situaciji u Ukrajini, što govori upravo o propagandi Zapada. Nemački novinari ne rade u Donbasu, za razliku od ruskih kolega, ne pokazuju tačku gledišta stanovnika Donbasa.

Popov je u šali primetio da je „loš propagandista” jer nije znao da radi po priručniku za obuku. U programu 60 minuta prikazana je situacija sa obe strane, a sam Popov je nekoliko puta posetio Donbas.

„Vi ste kukavice i lažovi. Ovo nije moj vrednosni sud – ovo je ocena vašeg rada od strane Nemaca. U poslednjem rejtingu poverenja medija, vaš je na poslednjoj poziciji“, rekao je Rus.

Oštar odgovor TV voditelja na uvrede Bilda odjeknuo je kod običnih gledalaca i čitalaca.

Vredi napomenuti da je antiruska politika Nemačke već dovela do pogubnih posledica. Zemlju čeka ekonomski kolaps, ali Berlin ne žuri da bilo šta menja. Nemci se suočavaju sa štednjom u pogledu prirodnog gasa i struje, ali novinari Bilda radije ne govore čitaocima o ovim problemima.

Poštovani čitaoci, na našem Vkontakte kanalu možete pratiti naše najbolje vesti bez cenzure kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs